Pilaf cu 7 arome romanesti

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pilaf cu 7 arome romanesti

Acest pilaf este asezonat intr-un mod mai special, cu un amestec de condimente (de tip pasta) creat de mine cu ceva timp in urma. Pasta “7 arome romanesti” da un gust cu totul special acestui preparat traditional. Se pun intr-un blender semintele de floarea-soarelui, sarea, usturoiul, ardeiul iute si cimbrul. Se proceseaza pana ce se omogenizeaza. Se adauga mustar si miere si se continua pana se obtine o pasta. Se combina carnea cu jumatate din pasta de condimente. Se lasa la marinat 30 de minute. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajeste carnea la foc mediu-iute, pana ce se rumeneste uniform. Se scoate si se asaza pe o farfurie calda. Se adauga in tigaie ceapa si se caleste la foc mic pana ce se face translucida. Se adauga restul de pasta de condimente si orezul, se amesteca bine si se ridica temperatura. Se soteaza 1 minut, pana ce orezul incepe sa se faca translucid. Se adauga laptele de cocos si carnea, se completeaza cu apa, daca este nevoie, se amesteca, se da in clocot, se micsoreaza flacara si se mijoteaza 12 minute, sau pana cand lichidul este absorbit. Se lasa la odihna 5 minute, apoi se adauga patrunjel si se amesteca. Se serveste fierbinte.

Ingrediente Pilaf cu 7 arome romanesti

4 căţei de usturoi

tocaţi

1 ardei iute roşu

curăţat de seminţe şi vinişoare şi tocat

1 linguriţă de pastă de muştar

1/2 linguriţă de miere

1/2 linguriţă de sare

1 lingură de mieji de seminţe de floarea-soarelui

prăjiţi şi săraţi

1 lingura de cimbru

proaspăt

1 piept de pui dezosat

fara piele

taiat fasiute

2 linguri de ulei de floarea-soarelui

piper negru

proaspat macinat

1 ceapa

tocata

1 cana cu orez

200 ml lapte de coco

patrunjel proaspat

tocat

Categorii