Pilaf cu ardei copti si ceapa verde

Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Pilaf cu ardei copti si ceapa verde

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pilaf cu ardei copti si ceapa verde

 

A venit vremea să folosim legumele conservate la congelator pentru iarnă și tare bune mai sunt, mai ales acum, în Postul Crăciunului. Cu doar câteva ingrediente am făcut un pilaf foarte gustos, cu gustul dulce amărui al ardeilor capia copți și cu aroma inconfundabilă a cimbrului. N-am vrut să adaug și alte legume (morcovi, țelină, roșii...) pentru că nu voiam un ghiveci oarecare. Nu sunt adepta preparatelor în care se pune tot ce se găsește în frigider (nu degeaba cuvântul ”ghiveci” are și un sens peiorativ!). Voiam să fie un pilaf în care gustul plăcut și contrastul coloristic al ingredientelor să facă meniul nu doar gustos, ci și aspectuos.

Ingrediente Pilaf cu ardei copti si ceapa verde

300 grame de orez

5 ardei capia copți (de la congelator)

1 legătură de ceapă verde

4-5 linguri de ulei de floarea soarelui

sare

piper

cimbru

Categorii