Pilaf cu ciuperci

Reteta culinara Pilaf cu ciuperci din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Pilaf cu ciuperci

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pilaf cu ciuperci

 

Pentru cele câteva zile de post pe care l-am ținut, am hotărât să fac un pilaf de post, cu ciuperci și m-am inspirat din rețetele minunate de pe site. (De obicei fac pilaf de frupt, cu mult unt, fiert în supă de carne.) Dar, ca de obicei, am adus partea mea de contribuție la această rețetă, așa cum face fiecare gospodină în bucătăria ei, în care  e stăpână: adaptează rețetele în funcție de gusturile sale și ale acelora pentru care gătește. Rețeta de post de la care m-am inspirat a fost următoarea: https://www.bucataras.ro/retete/pilaf-cu-ciuperci-66015.html Am intervenit la capitolul ingrediente, la acela al preparării și la acela al așezării în farfurie, la care țin în mod deosebit. De asemenea, am adăugat (mai ales pentru decor) și un sos de ciuperci, pe care l-am mai preparat și la alte mâncăruri. Pentru sos am folosit, așa cum scrie în rețeta mea, vin roșu (Merlot), dar cred că altă dată voi folosi vin alb (chiar aveam în casă Muscat Ottonel, care am impresia că ar fi fost mult mai bun bun). De aceea, recomand sosul cu vin alb, dulcișor... Pentru acest fel de mâncare am avut 1 kg de champignons, iar cantitățile date la ingredientele de la pilaf și de la sos sunt de dinainte de curățare (se pierde mult prin eliminarea pielițelor și a lamelelor).

Ingrediente Pilaf cu ciuperci

Pentru supa de legume

2 morcovi

1/4 țelină

1 pătrunjel

1 ceapă mică

Pentru pilaf

400 grame orez cu bobul mare

2 cepe

3 morcovi

1 ardei verde

1 ardei roșu

ulei pentru călit legumele

700-750 grame champignons

4-5 pahare de supă de legume

1 legătură de mărar

sare

piper

Pentru sosul de ciuperci

250 grame de champignons

1 ceapă mică

2-3 căței de usturoi

1 lingură de amidon alimentar

1 pahar de vin roșu/alb

1 linguriță de zahăr

1 praf de sare

1 legătură de mărar

1-2 pahare de apă

ulei de măsline pentru călit ceapa

piper

Categorii

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Reteta culinara Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Reteta culinara Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă din categoria Mancaruri de legu

Noodles cu legume - Rețeta gustoasă de post

Noodles cu legume - Rețeta gustoasă de post

Reteta culinara Noodles cu legume - Rețeta gustoasă de post din categoria Mancaruri de post. Cum sa

Legume pane de post - Irezistibil de crocante și gustoase

Legume pane de post - Irezistibil de crocante și gustoase

Legume pane de post - Irezistibil de crocante și gustoase - Cum se prepara aceste Legume pane de pos

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă - Cum se prepara Cartofi cu con