Pilaf cu ciuperci

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Pilaf cu ciuperci

Punem 200 g orez cu bob mare la fiert in 600 ml apa cu putina sare,intr-o cratita antiaderenta. E bine sa faceti operatiunea asta intr-un vas antiaderent,pentu ca numai asa veti avea un rezultat garantat.

Il fierbem pana cand se absoarbe toata apa si bobul se inmoaie.Aveti insa grija sa nu obtineti o mamaliga de orez.Bobul trebuie sa ramana intreg si vizibil.In functie de calitatea orezului,mai puneti putina apa daca mai trebuie.

Apa trebuie sa fie absorbita complect,pentru ca orezul asta nu se scurge in sita. La final stati pe langa el si invartiti cu o lingura de lemn sa nu se prinda.

Intre timp,spalam ciupercile sub jet rapid de apa rece.Le taiem lamele,si le pajim in ulei,doar 3-4 minute pana cand incep sa se aureasca.Adaugam usturoiul,sare,piper si patrunjel verde.

Punem si orezul peste ciuperci si invartim pana cand toate componentele se itrepatrund si se imprietenesc. La final,asezam in farfurii si stropim cu lamaie. Daca va place,puteti sa puneti cativa fulgi de branza.

Ingrediente Pilaf cu ciuperci

200 g orez cu bob mare, si 600 ml apa

200 g ciuperci

2-3 catei de usturoi

sare,piper

patrunjel verde

zeama de la jumatate de lamaie

Categorii

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase - Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se p

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițional românească plină de savoare - Cum se prepara Taci și înghite -