Pilaf cu ciuperci galbiori si chiftelute

Timp de preparare o ora si 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pilaf cu ciuperci galbiori si chiftelute

Se pregatesc mai intai chiftelutele:intr-un castron se pune carnea si se amesteca bine cu ceapa tocata foarte marunt,usturoiul bine pisat,cartoful curatat si bine fiert apoi pasat,verdeata tocata marunt,sare,piper,dupa gust,putin cimbru,ouale batute separat; dupa omogenizare,se formeaza in palme chiftelute rotunde sau plate,se trec prin faina apoi se prajesc in ulei pe ambele parti si sunt scoase pe hartie de bucatarie iar dupa ce s-au facut toate,se lasa deoparte. Intr-o cratita cu ulei se caleste ceapa taiata marunt,se adauga ciupercile bine spalate si taiate,dupa ce a scazut apa din ele se adauga 4cesti cu apa iar dupa ce sunt fierte ciupercile si ceapa se adauga orezul spalat,1lingurita rasa cu sare,se acopera cu capac,se lasa focul foarte mic iar dupa 15-20min se opreste focul si se potriveste de gust. Se serveste pe farfurie intr-un inel pilaful iar in jur chiftelute.

Ingrediente Pilaf cu ciuperci galbiori si chiftelute

Pentru pilaf:

250g ciuperci galbiori proaspete

1ceapa

20ml ulei

1ceasca cu orez

sare

Pentru chiftelute:

500g carne tocata

1ceapa

4catei de usturoi

1cartof mare fiert

verdeata

sare

piper

cimbru

2oua

1ceasca cu faina

ulei pentru prajit

Categorii