Pilaf cu peste uscat(sarat)
Instructiuni de preparare Pilaf cu peste uscat(sarat)
A tinut pestele la desarat in apa rece de seara pana dimineata cca 12 ore pentru ca este foarte sarat. Dupa ce a scos pestele de la desarat l-am lasat putin la scurs intr-o sita,apoi l-a curat de solzi,l-am spalat bine si l-a taiat bucati.
A trecut bucatile de peste prin faina amestecata cu malai si le-am prajit pe ambele parti in ulei incins . Separat am pus ceapa tocata marunt la inabusit in 250 ml de ulei ,apoi am adaugat orezul spalat foarte bine si le-a lasat in continuare la foc mic .
Cand a inceput sa se umfle orezul se adauga rosiile tocate marunt,sucul de rosii si se mai lasa cca 5-10 minute pe foc ,dupa care se va transfera compozitia intr-o tava si se va introduce la cuptor. Daca este cazul mai puteti adauga un pic de apa calda.
Cand pilaful este aproape gata se scoate tava din cuptor ,se aranjeaza deasupra bucatile de peste si se mai reintroduce putin la cuptor.
Este o mancare delicioasa pe care o pregatesc mereu cu placere deoarece mi-aduce aminte de copilarie si v-o recomand si voua cu mare drag.
Ingrediente Pilaf cu peste uscat(sarat)
o buc peste uscat
5 rosii
150 ml suc de rosii
4 cepe uscate
3 cani orez
lao cana de orez se adauga 3 cani de apa sau in functie deconsistenta dorita
250 ml ulei pentru orez
ulei pentru prajit pestele
sare ,piper macinat si cimbru macinat dupa gust