Pilaf cu urzici, de post
Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Pilaf cu urzici, de post
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pilaf cu urzici, de post
Pilaful cu urzici este o rețetă ușor de pregătit în Postul Paștilor și nu numai. Această perioadă se suprapune cu sezonul urzicilor, primăvara. Vremea este încă destul de rece și nu prea s-au făcut. Am avut însă noroc că am găsit la piață, așa că m-am gândit să fac un pilaf cu urzici, de post!
Ingrediente Pilaf cu urzici, de post
1 grămăjoară de urzici (cca 150-200g)
1 cană cu orez (cca 150-200g)
1-2 cepe medii
3-4 căței de usturoi
1 rădăcină de morcov
1 rădăcină de pătrunjel (opțional)
2-3 linguri ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
1 legătură de mărar sau pătrunjel verde, tocat mărunt
sare, după gust
piper măcinat, după gust
boia de ardei dulce, după gust (opțional)