Pilaf cu urzici si leurda
Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Pilaf cu urzici si leurda
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pilaf cu urzici si leurda
Prima mâncare cu urzici pe care am făcut-o în ținerețe a fost pilaful cu urzici, la îndemnul colegelor mele, care spuneau că este foarte bun. Atunci (ca și acum!) fost o mare problemă curățarea urzicilor și spălarea lor, dar când mâncarea a fost gata, a trebuit să le dau dreptate. Era foarte bun, cald, sau rece și parcă nu mă puteam opri din gustat. Mai mâncasem până atunci borș cu fasole și urzici, pentru că făcea mămica, dar pilaful este și mai bun... În ultimul timp am început să folosesc leurda (pe care, de asemenea, am descoperit-o târziu) și acum am asociat-o, sub formă de pastă și pilafului cu urzici. Inițial voisem să fac un sos de leurdă, însă m-am răzgândit și l-am lăsat sub formă de pastă. Practic, n-ar mai fi trebuit decât să subțiez puțin pasta, dar mi s-a părut că nu mai era nevoie, la ce-mi trebuia mie...
Ingrediente Pilaf cu urzici si leurda
300 grame de orez
200 grame de urzici proaspete
2 cepe galbene
2 cepe verzi
ulei de floarea soarelui pentru călit
sare
piper
Pentru pasta de leurdă:
1 legătură de leurdă
1 lingură de ulei de măsline
1 lingură de zeamă de lămâie
sare
Pentru decor:
rondele de ardei iuți, murați