Pilaf de orez cu pui si fenicul

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pilaf de orez cu pui si fenicul

Spalam si portionam puiul. Curatam, spalam zarzavatul, morcovii si telina le dam prin razatoarea mare, ceapa, prazul si fenicul-ul le tocam. Orezul il spalam bine din mai multe ape. Luam un wok incapator, incingem ulei-ul si calim bucatile de pui, amestec-and astfel incat sa prinda culoare pe toate partile, cam 5’ la foc mare. Apoi scoatem intr-un castron bucatile de pui si adaugam in tigaie, pe rand, la interval de aprox 1’, ceapa cu fenicul-ul, apoi ardeii, zarzavatul ras, orezul si la final bucatile de pui. Amestecam totul bine si transferam amestecul intr-o tava mare si adanca (eu am folosit tava delimano). Adaugam 5 cani de apa, asezonam cu sare si piper, amestecam si dam la cuptorul dinainte incalzit, 25’ la foc mare. Se poate servi imediat. Pofta buna !

Ingrediente Pilaf de orez cu pui si fenicul

1 pui de aprox. 1kg

2 linguri ulei

1 bucata fenicul

2 morcovi

1 bucata telina

1 ceapa

1 fir praz

2 fire ceapa verde

1 ardei gras galbena

1 ardei gras rosu

2 cani orez

Sare

Piper alb

Categorii