Pilaf de orez cu slanina ( sunca ) de casa

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pilaf de orez cu slanina ( sunca ) de casa

Se prepara o supa vegetala din legume la borcan sau din cuburi vegetale care se va mentine continuu la temperatura de fierbere . Intr-o oala de marime medie , de preferat antiaderenta , punem sunca , uleiul , jumatate din cantitatea de patrunjel verde tocat , morcovul ras , usturoiul pisat si ceapa toacata , cateva linguri de zeama vegetala amestecand pana se inmoaie ingredientele apoi adaugam orezul , un polonic din zeama vegetala mentinuta la temperatura de fierbere , amestecam si lasam sa fiarba pana se evapora apa apoi adaugam din nou un polonic de zeama continuand astfel pana cand orezul este pe jumatate fiert apoi adaugam cealalata cantitate de patrunjel verde .Amestecam si continuam fierberea ca mai inainte pana cand orezul ajunge la consistenta dorita . Pofta buna !

Ingrediente Pilaf de orez cu slanina ( sunca ) de casa

1 cana orez

o lingura ulei de masline

1 ceapa medie tocata ( facultativ )

o legatura patrunjel verde tocat marunt

1 morcov mare ra

8-10 feliute slanina de casa taiate bucatele mici

3-4 catei de usturoi pisati

supa vegetala din legume la borcan sau din cuburi vegetale

sare si piper dupa gust

Categorii