Instructiuni de preparare
Pilaf uzbec - Plov cu sofran
Punem un ceaun (vas) de tuci pe foc si topim untura in care prajim cuburile de carne, pana se rumenesc frumos pe toate partile. Adaugam ceapa tocata si amestecam, lasand sa fiarba cateva minute pina cand taiem morcovii julienne. Ii adaugam 1/2 peste carnea si ceapa calita, amestecam si lasam sa dea cateva clocote, cam 5 minute. Condimentam si adaugam supa pina cand depaseste nivelul carnii. Adaugam caciuliile de usturoi si lasam sa fiarba semiacoperit. Semintele de coriandru si de chimen le-am pus intr-un tifon legat pe care am sa il indepartez cand mancarea este gata. Orezul il spalam cam in vreo 5-7 ape pina cand apa ramane limpede, apoi il lasam in apa pina cand vom avea nevoie de el. Acum scoatem usturoiul, cand carnea este aproape fiarta si tifonul cu semintele. Punem cealalta 1/2 de morcovi julien peste carnea care a fiert cam 40-50 de minute. Deasupra asezam orezul scurs de apa si il nivelam cu o lingura, apoi presaram firicelele de sofran. Adaugam restul de supa, acoperim si lasam sa fiarba orezul FARA sa AMESTECAM. Adaugam din nou caciuliile de usturoi si lasam sa fiarba acoperit la foc mic cam 30-40 de minute FARA sa AMESTECAM. Chiar daca a mai ramas putina supa, stingem focul si lasam 10 minute orezul sa se aseze. Veti vedea ca absoarbe toata zeama si boabele de orez nu se vor lipi una de alta. Servim pilaful alaturi de muraturi. Pofta buna va doresc !