Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii

Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii - Iata cum se prepara Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii

 

Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii Piperchi targasiti este o mancare de ardei prajiti (piperchi = ardei, targasiti = prajiti) cu rosii si cu branza, care se prepara in bucatariile machidonilor si pentru care iti trebuie doar cateva ingrediente: ardei, rosii coapte si o branza buna. Eu m-am inspirat din reteta lui Razvan Exarhu de Piperchi, pregatita cu gogosari, care sunt mult mai gustosi decat ardeii grasi sau capia. 

Ingrediente Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii 1 kg ardei capia/gogosari 1 kg rosii 50 g de unt sare, piper telemea veche

Cum se prepara Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii

Spala gogosarii si curata-i de cotor si seminte, apoi taie-i in bucati mari.

Topeste untul intr-o tigaie si adauga bucatile de gogosari. Daca preferi, poti folosi ulei la mancare, asa cum se pregateste de obicei piperchi. Dar, dupa parerea mea, untul ii da mai multa savoare mancarii, plus ca are si o densitate calorica mai mica decat a uleiului vegetal. ;)

Curata rosiile de coaja si taie-le tot in bucati mari. Le pui in tigaie peste gogosari, cand acestia sunt usor rumeni. Condimenteaza cu sare si piper.

Lasa la fiert cat sa se inmoaie rosiile, apoi pune mancarea la cuptor inca 45 min la foc moale.

La final pune branza sfaramata peste mancare, presara si putina verdeata si poti trece la masa.

Ceea ce am facut si noi, ca prea buna mancarica am gatit.

Daca mai ai rabdare, Exarhu recomanda sa se manance mancarica de gogosari si rosii a doua zi, rece.

Serviti cu paine de casa. Recomandam si tocanita de ardei sau tocanita de ciuperci

Ingrediente Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii

Ingrediente Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii

1 kg ardei capia/gogosari

1 kg rosii

50 g de unt

sare, piper

telemea veche

Categorii