Pireu de fasole uscata (fasole frecata)

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Pireu de fasole uscata (fasole frecata)

Fasolea daca nu este noua, atunci se alege si se pune la inmuiat in apa , cel mai bine peste noapte. A doua zi se scurge, se clateste si se pune la fiert in apa atit cit sa treaca peste boabele de fasole, cu ingredientele de mai sus, spalate , curatate si lasate intregi,in afara de usturoi.

Cind fasolea este fiarta, se scurge, dar zeama se pune deoparte. Cine doreste, poate sa scoata legumele si sa faca doar fasolea pireu. A indepartat doar frunzele de dafin si legumele le-am last impreuna cu fasolea.

Deci fasolea scursa se freaca- aceasta metoda in ziua de astazi este relativa., deoarece cu un Blender sau Mixer-bat/vertical., fasolea se face pireu cu coaja si legume cu tot si este mult mai sanatoasa.

Dar daca totusi trebuie sa se decurga la metoda clasica/manuala, atunci fasolea se zdrobeste inainte cu , se pune intr-o sita si cu ajutorul unei lingure se freaca , pnind cite un strop din zeama in care s-a fiert, pina ce in sota ramin doar cojile.

In final, egal cu ce fasolea s-a facut pireu, acesta se amesteca daca este necesar cu ceva din zeama in care s-a fiert si cu usturoiul trecut prin presa sau razatoare si se degusteaza condimentind pireul dupa gust cu sare si piper. Mai departe se continua cu prepararea sosului de ceapa.

Ingrediente Pireu de fasole uscata (fasole frecata)

800g fasole boabe

2 ceape mari

5 catei de usturoi

200g radacina telina

2 morcovi

1 pastranac

2 foi de dafin

1 lingura sare

2 ceape mari

1 ls rasa, boia ardei dulce

grasime pt. prajit

1 ls rasa cu zahar

sare+piper

Categorii