Pireu de pastai verzi cu praz

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Franta. Cum sa faci Pireu de pastai verzi cu praz

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pireu de pastai verzi cu praz

 

 Am mancat eu la un restaurant in Cluj un pireu foarte gustos. Bineinteles ca am cerut reteta. Era cu fasole verde, unt  si smantana. Eu am dezvoltat putin ce am aflat si am obtinut acest minunat pireu.

 

INGREDIENTE
400 gr fasole verde frantuzeasca 1 tulpina praz-partea verde 2 catei usturoi 2 linguri patrunjel verde 2 linguri unt 6 linguri smantana grasa sare piper negru macinat Fasolea verde se fierbe in apa cu sare. Scurgeti si clatiti cu apa rece sa nu-si piarda din culoare. Prazul se taie bucati grosiere si se soteaza in unt pana se inmoaie. Adaugati fasolea verde si sotati usor. Transferati legumele sotate cu unt in blender. Puneti in plus patrunjel verde , sare si smantana . Blendati totul pana obtineti un amestec suficient de fin . Pireul obtinut trebuie sa fie servit cald pentru ca contine unt. Pireul de pastai verzi cu praz poate fi servit ca si garnitura . Acest pireu mai poate fi servit si langa paste umplute .In acest caz puteti sa-l diluati cu putina apa ca sa aiba consistenta unui sos .

Ingrediente Pireu de pastai verzi cu praz

400 gr fasole verde frantuzeasca

1 tulpina praz-partea verde

2 catei usturoi

2 linguri patrunjel verde

2 linguri unt

6 linguri smantana grasa

sare

piper negru macinat

Categorii