Pirojki cu cartofi
Reteta culinara Pirojki cu cartofi din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rusia. Cum sa faci Pirojki cu cartofi
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pirojki cu cartofi
Am facut de multe ori aceasta reteta, acum muuulti ani. Acum vreau sa o fac si pentru voi. Am luat-o de pe blogul culinar,, LaLena,, asa cum am luat multe retete de pe,,Bucataras,,
Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente: Aluat: 1pahar iaurt de 250ml. Pastram paharul pentru a masura celelalte ingrediente 1\2 pahar ulei 1lingura zahar 1lingurita sare 11g drojdie uscata 3 pahare cu faina tip 000 Pentru umplutura avem nevoie de: 1kg cartofi 1ceapa mare piper negru macinat sare dupa gust 1lingura marar verde tocat 1lingura patrunjel verde tocat Pentru uns 1 ouPregatim mai intai umplutura ca sa fie rece cand facem Pirojki. Fierbem cartofii timp de 20 minute de cand incepe apa sa clocoteasca.
Intre timp, calim ceapa in putin ulei si o turnam peste cartofii pisati ca pentru piure.
Adaugam sare, piper si verdeata. Eu nu am avut verdeata proaspata si am folosit putin oregano si marar uscat. De-a lungul timpului, am facut si fara sa adaug verdeta in cartofi si a fost bine si asa.
Pentru aluat, amestecam iaurtul, tinut la temperatura camerei, cu uleiul, zaharul, sarea, apoi faina amestecata cu drojdia uscata.
Framantam aluatul si il lasam sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit cu prosop sau folie alimentara.
Dupa acest timp, il mai framantam pe blatul presarat cu putina faina si il mai lasam sa creasca 30 minute.
Acum ne apucam de facut 20 de bilute egale, pe care le aplatizam cu degetele. Blatul va fi uns cu ulei.
Punem cate o lingura de umplutura pe fiecere, lipim marginile si aducem colturile spre interior
Intoarcem cu liipitura in jos si aezam unul cate unul in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam sa creasca in tava 15 minute, le ungem cu oul batut, apoi le coacem pana se rumenesc frumos, la 180-200 grade.
Pofta buna!
Ingrediente Pirojki cu cartofi
Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Aluat:
1pahar iaurt de 250ml. Pastram paharul pentru a masura celelalte ingrediente
1\2 pahar ulei
1lingura zahar
1lingurita sare
11g drojdie uscata
3 pahare cu faina tip 000
Pentru umplutura avem nevoie de:
1kg cartofi
1ceapa mare
piper negru macinat
sare dupa gust
1lingura marar verde tocat
1lingura patrunjel verde tocat
Pentru uns
1 ou