Pisica de mare cu cus-cus integral

Reteta culinara Pisica de mare cu cus-cus integral din categoria Mancaruri cu carne. Specific Franta. Cum sa faci Pisica de mare cu cus-cus integral
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pisica de mare cu cus-cus integral
Sincera sa fiu am avut ceva de furca cu aceasta reteta :) sa vad cum ii spune in romana la acest peste , in Franta aceasta bucata de peste este "ail de raie" aripa de pisica de mare dar de fapt "raie" denumeste generic mai multe subspecii de pesti care innoata pe fundul Atlanticului de Nord si al Mediteranei. Este un peste plat cartilaginos , destul de neutru ca si gust ceea ce ii da un farmec aparte fiind un excelent absorbant de arome , cu o textura deosebita. Prin aceasta reteta am vrut sa va prezint pe de o parte o tehnica de gatire a pestelui in "court bouillon" prin fierbere rapida si sa va prezint alternativa cus-cus-ului integral care este mai putin cunoscut dar deosebit de bogat in arome si calitati nutritionale.
Ingrediente Pisica de mare cu cus-cus integral
peste pisica de mare
vin alb
otet de vin alb
unt sarat
boabe de piper
dafin
cimbru
tija de telina
ceapa alba
morcov
usturoi
sare de mare
piper
cus-cus integral
ulei masline