Piure de urzici, cu usturoi
Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Piure de urzici, cu usturoi
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Piure de urzici, cu usturoi
Urzicile sunt ideale pentru o cura de primavara, deoarece sunt detoxifiante si pline de vitamine. Ele sunt capabile să echilibreze sistemul de apărare al organismului și să elimine starea de anemie. Regăsim urzicile în tot felul de preparate cum ar fi supa de urzici, chiar si un sos gen pesto și bere de urzici iar la irlandezi, în omlete, pâine și pizza, alături de ricotta și ulei de măsline infuzat cu usturoi. Piureul de urzici cu usturoi este foarte sănătos și este o mâncare de post. Deoarece pot fi găsite o perioadă relativ scurtă din an, putem păstra urzici, pentru iarnă, prin congelare. După curățare și spălare, urzicile trebuie opărite și scurse. Se pun apoi în pungiși se congelează, iar când vrem să le pregătim, le punem la fiert așa congelate (precum spanacul).
Ingrediente Piure de urzici, cu usturoi
400 g de urzici
1-2 căței de usturoi
1 lingură rasă de făină
2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
1 ceapă mică (opțional)
sare după gust
piper măcinat, după gust (opțional)
boia de ardei dulce, după gust (opțional)