Piureu de telina cu gnudi din branza gorgonzola
Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Italia. Cum sa faci Piureu de telina cu gnudi din branza gorgonzola
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Piureu de telina cu gnudi din branza gorgonzola
Ce-mi place țelina in piure sau in supa. Am facut un piure cremos si l-am acompaniat cu 'gnudi' - un soi de galuste din branza gorgonzola sau branza ricotta amestecata cu legume sau nuci. 'Gnudi' este o specialitate din Toscana. În dialectul toscanic "Gnudi" înseamnă "gol", deoarece este umplutura de paste fără aluat. Gnudi sunt deci strămoșii pastelor ravioli de astăzi. Au fost pregătiti de păstorii toscani chiar înainte ca grâul să fie transformat de mașinile agricole. Absența de aluat mărește aromele ingredientelor. Este un produs ușor și rapid de pregătit. Ale mele erau cumparate deja pregatite si erau compuse din branza gorgonzola si din nuci. Se prajesc usor si se servesc cu un sos sau cu o salata sau ca un aperitiv. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/piureu-de-telina-cu-gnudi-din-branza.html
Ingrediente Piureu de telina cu gnudi din branza gorgonzola
600 g țelină
4 cartofi
1 ceapa verde
2 catei de usturoi
15 cl de smantana
1,5 -2 l supa de legume sau pui
2 linguri ulei
sare, piper proaspat macinat
cimbru, dafin
250 g de gnudi
2 linguri unt
nuci, busuioc proaspat