Pizza cu de toate (4-6 persoane)

Timp de preparare o ora

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Pizza cu de toate (4-6 persoane)

Aluatul se pregateste primul pentru ca trebuie lasat la dospit pana pregatim compozitia si sosul. Cuptorul trebuie incins, aluatul de pizza se introduce in cuptorul preincalzit, la circa 220 grade.

Se adauga intr-un vas adanc ingredientele pentru aluat : faina, jumatate de cub de drojdie faramitat cu mana, 1 lingura rasa cu sare si apa. Se framanta aluatul pana se intareste bine si nu se mai lipeste de marginile vasului. Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa deoparte pana se pregateste compozitia .

Se pregateste sosul cu ingredientele de mai sus si se pregatesc ingredientele pentru ornarea aluatului.

Intre timp aluatul se intinde in tava, cu mainile sau cu ajutorul unui pahar lunguiet si se intinde sosul preparat pe toata suprafata aluatului, se introduce tava la cuptor pentru cateva minute (4-5 min ) apoi se aseaza ingredientele pentru ornare.

Se adauga si maslinele si branzeturile si se introduce la cuptor pentru inca aproximativ 10 minute, pana se topesc branzeturile si se formeaza o crusta aramie si crocanta.

Se recomanda bere la temperatura camerei, bere lager sau pils intrucat in Romania nu se prea gaseste bere ale.

Ingrediente Pizza cu de toate (4-6 persoane)

Pentru aluat:

500 g faina

250 ml apa

10 gr drojdie

1 lingura rasa sare

Compozitie:

100 g salam uscat de sibiu

150 g sunca putin afumata

3-4 linguri porumb dulce

6-8 ciuperci champignon

1 rosie mica

1 ardei rosu

masline verzi

cascaval ras

parmezan ras

Sos:

linguri pasta de tomate

1 rosie decojita tocata

1 lingurita de busuioc uscat

1 lingurita de oregano

2 catei de usturoi tocati

1 fir de ulei de masline

Categorii