Placinta aperitiv cu carne de pui

Reteta culinara Placinta aperitiv cu carne de pui din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Placinta aperitiv cu carne de pui

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta aperitiv cu carne de pui

 

O placinta gustoasa si rapida.

Ingredient pentru aluat: 3 oua 350 ml lapte 120 ml ulei 500-520 gr faina 1 plic de drojdie uscată sare + seminte de mac presarate deasupra Pentru umplutura: carne de pui (aprox. 400 gr) 2 cepe verzi 120 gr branza mărar verde sare

Se amestecă laptele cald cu drojdia, apoi se adaugă uleiul și ouăle și se bate bine. Se adauga apoi faina si sarea si se amesteca bine pana se obtine o pasta groasa.

Tocați puiul împreună cu ceapa și mararul în robotul de bucătărie. Adăugați jumătate din brânză rasă și un praf de sare. Razuim cealalta parte de branza si o punem deoparte.

Tapetam un castron mare de yena cu hartie de copt. Se toarnă jumătate din compoziția de aluat. Pare puțin, dar nu vă faceți griji, va crește în cuptor.

Adaugam un strat de branza rasa (nu toata, lasam sa se puna deasupra compozitiei de carne) si apoi adaugam toata compozitia de carne. Se netezește ușor și se adaugă restul de brânză rasă.

Cu o lingură, puneți restul de aluat deasupra plăcintei. Se intinde cu grija si se presara deasupra seminte de mac. Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii. Il lasam la racit si il putem portiona. Poftă bună!

Ingrediente Placinta aperitiv cu carne de pui

3 oua

350 ml lapte

120 ml ulei

500-520 gr faina

1 plic de drojdie uscata

sare

+ mac pentru presarat deasupra

carne de pui ( aprox. 400 gr)

2 cepe verzi

120 gr cascaval

marar verde

sare

Categorii