Placinta Beurek cu feta si spanac
Reteta culinara Placinta Beurek cu feta si spanac din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Armenia. Cum sa faci Placinta Beurek cu feta si spanac
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Placinta Beurek cu feta si spanac
Spanac și feta sunt = o combinație delicioasă. De obicei folosesc aluat filo pentru a face acest tip de rețetă, dar de data aceasta am folosit un rulou de foi de brick. https://www.blogulluicatalina.com/2024/06/placinta-beurek-feta-spanac.html
1 rola de foi de brick sau placinta (1,5 m, 90 gr) 300 gr spanac proaspăt, curățat 3 linguri de brânză de vaci cremoasa 2 oua 120 gr de branza feta 20 g de unt topit sare, piperTăiați cozile și spălați spanacul.
Se taie bucati si se caleste 10 minute intr-o tigaie grill fara grasime.
Lasati sa se raceasca.
Am pregatit astfel 600g de spanac si am congelat apoi jumatate.
Se amestecă bine ouăle cu brânza de vaci, se adaugă spanacul și feta mărunțită. Se piperează și se amestecă. Desfaceți rola de brick si pliati foaia în 2.
Puneți umplutura pe toată lungimea foii și rulați. Pune ruloul obtinut într-un vas uns cu unt. Se unge cu unt suprafața ruloului și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 25-30 de minute.
Tăiați ruloul în portii și apreciati.
Ingrediente Placinta Beurek cu feta si spanac
1 rola de foi de brick sau placinta (1,5 m, 90 gr)
300 gr spanac proaspăt, curățat
3 linguri de brânză de vaci cremoasa
2 oua
120 gr de branza feta
20 g de unt topit
sare, piper