Placinta Beurek cu feta si spanac - Reteta gustoasa si usor de preparat

Placinta Beurek cu feta si spanac - Reteta gustoasa si usor de preparat - Cum se prepara Placinta Beurek cu feta si spanac - Reteta gustoasa

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta Beurek cu feta si spanac - Reteta gustoasa si usor de preparat

 

Spanac și feta sunt = o combinație delicioasă. De obicei folosesc aluat filo pentru a face acest tip de rețetă, dar de data aceasta am folosit un rulou de foi de brick. Pentru aceasta Placinta Beurek cu feta si spanac - Reteta gustoasa si usor de preparat, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: foi placinta, spanac, branza, oua, feta, unt.

Ingrediente Placinta Beurek cu feta si spanac - Reteta gustoasa si usor de preparat 1 rola de foi de brick sau placinta (1,5 m, 90 gr) 300 gr spanac proaspăt, curățat 3 linguri de brânză de vaci cremoasa 2 oua 120 gr de branza feta 20 g de unt topit sare, piper

Cum se prepara Placinta Beurek cu feta si spanac - Reteta gustoasa si usor de preparat:

Tăiați cozile și spălați spanacul.

Se taie bucati si se caleste 10 minute intr-o tigaie grill fara grasime.

Lasati sa se raceasca. 

Am pregatit astfel 600g de spanac si am congelat apoi jumatate.  

Se amestecă bine ouăle cu brânza de vaci, se adaugă spanacul și feta mărunțită. Se piperează și se amestecă. Desfaceți rola de brick si pliati foaia în 2. 

Puneți umplutura pe toată lungimea foii și rulați. Pune ruloul obtinut într-un vas uns cu unt. Se unge cu unt suprafața ruloului și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 25-30 de minute.  

Tăiați ruloul în portii și apreciati.

Incearca si reteta de Sigara borek sau reteta de Placinta spirala cu spanac si branza.

Iti recomandam si reteta de Spirale cu feta si spanac.

Ingrediente Placinta Beurek cu feta si spanac - Reteta gustoasa si usor de preparat

Ingrediente Placinta Beurek cu feta si spanac - Reteta gustoasa si usor de preparat

1 rola de foi de brick sau placinta (1,5 m, 90 gr)

300 gr spanac proaspăt, curățat

3 linguri de brânză de vaci cremoasa

2 oua

120 gr de branza feta

20 g de unt topit

sare, piper

Categorii