Placinta cu branza, ceapa si marar
Reteta culinara Placinta cu branza, ceapa si marar din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Placinta cu branza, ceapa si marar
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Placinta cu branza, ceapa si marar
O bunatate de placinta cu branza, ceapa si marar am facut azi, asa ca imediat v-o prezint si voua. Sa va fac pofta si sa va indemn sa o faceti si voi. :))
INGREDIENTE
Pregateste intai umplutura: pune branza intr-un castron, toaca marunt ceapa si mararul si amesteca toate ingredientele. Adauga si sare in compozitie.
Tapeteaza tava pentru placinta cu hartie de copt.
Pune prima foaie in tava si presara umplutura de branza cu ceapa si marar, apoi impacheteaza foaia ca pe un evantai. Procedeaza la fel cu toate foile pana se umple tava. Vezi pozele.
Separat bate ouale intr-un alt castron, adauga sarea, apa minerala, laptele si uleiul, apoi toarna sosul format peste foi, cu un polonic, in asa fel incat foile sa fie acoperite de sos.
Pune tava cu placinta in cuptorul incins la 170 grade pentru 40-50 minute sau pana se rumeneste frumos placinta cu branza, ceapa si marar.
Lasa la racit placinta, abia apoi portioneaz-o.
Sa aveti pofta!
Ingrediente Placinta cu branza, ceapa si marar
1 pachet foi subtiri de placinta
Pt umplutura:
1kg branza (de vaci, urda, cas )
3 fire de ceapa verde
1 legatura de marar
2 lingurite cu sare
Pt sos:
3 oua
200 ml lapte
200 ml apa minerala
100 ml ulei de masline
sare