Placinta cu branza de burduf, urda, marar si ceapa verde
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Placinta cu branza de burduf, urda, marar si ceapa verde
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Placinta cu branza de burduf, urda, marar si ceapa verde
Nu este o reteta foarte complicata, fiind facuta cu foi din comert, dar este rapida si ideala pentru un mic dejun satios.
INGREDIENTE
Se lasa foile de placinta sa se dezghete. Intre timp se pregateste compozitia ( umplutura), amestecand foarte bine cele doua feluri de branza. Se taie ceapa si mararul verde si se adauga si ele peste compozitia de branza framantata, amestecand sa se patrunda gusturile.
Dupa ce foile de placinta s-au dezghetat, se ia o foaie de placinta se unge cu o pensula cu untul topit , se mai pune inca o foaie de placinta care se unge si ea in prealabil ( eu am facut aceasta operatiune cu cate 3 sau 4 foi) apoi am pus din compozitie de branza peste foaie si am rulat cele 3 sau 4 foi.
Dintr-un pachet am facut 3 suluri cu branza sarata si unul cu branza dulce.
La final, placinta se unge cu galbenusul de ou si se pun deasupra seminte de susan.
Se coace placinta pentru 40 de minute in cuptorul preincalzit la 170 de grade ( functia sus+jos+ventilatie) sau treapta medie la cuptoarele pe gaz.
Ingrediente Placinta cu branza de burduf, urda, marar si ceapa verde
1 pachet de foi de placinta
100 gr unt topit
1 galbenus de ou
300 gr branza de burduf
300 gr urda dulce
1 legatura de marar
3 buc fire de ceapa verde
pentru unplutura cu branza dulce
100 gr urda dulce
100 gr branza de vaci
100 gr zahar
1 plic zahar vaniliat
coaja rasa de lamaie
seminte de susan