Placinta cu branza de capra , oaie si smantana

Reteta culinara Placinta cu branza de capra , oaie si smantana din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Placinta cu branza de capra , oaie si smantana

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta cu branza de capra , oaie si smantana

 

O placinta delicioasa atat sarata cat si dulce, buna si calda si rece. Sa trecem la treaba, zic.....ca de mancat am mancat-o....sa mai si scriem ca poate mai sunt pofticiosi.....

tava cu dimensiuni de 24/35 cm 12 foi de placinta ( au fost 13 cu noroc ) 500 g branza oaie si capra 400 g smantana cu 40% grasime 5 oua si 4 albusuri 80 g unt cu 82% grasime , topit, pentru uns foile Pt. turnat deasupra placintei 4 galbenusuri 600 g lapte dulce cu 3,5% grasime

Am pregatit umplutura intr-un castron de inox, am ras branzeturile, am adaugat smantana si cele 5 oua intregi si 4 albusuri, am omogenizat totul foarte bine. Am pus la topit untul, apoi am uns foile, cate doua, am intins pe jumatate din ele umplutura ( am impartit umplutura in asa fel incat sa-mi ajunga pentru cele 6 foi ( 12 foi  impartite in 6 ), am adus jumatate foilor peste umplutura, apoi am mai pliat de cate 2 ori, am asezat sulul format in tava tapetata cu hartie de copt. Am procedat la fel cu restul de foi si umplutura, am asezat toate  cele 6 sulurile in tava, am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, cand a inceput sa se rumeneasca am turnat peste placinta amestecul format din cele 4 galbenusuri si lapte si am mai lasat la cuptor pana a fost absorvit tot laptele. Este o placanta care se serveste atat calda cat si rece.

Ingrediente Placinta cu branza de capra , oaie si smantana

tava cu dimensiuni de 24/35 cm

12 foi de placinta ( au fost 13 cu noroc )

500 g branza oaie si capra

400 g smantana cu 40% grasime

5 oua si 4 albusuri

80 g unt cu 82% grasime , topit, pentru uns foile

Pt. turnat deasupra placintei

4 galbenusuri

600 g lapte dulce cu 3,5% grasime

Categorii