Placinta cu branza sarata

Reteta culinara Placinta cu branza sarata din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Placinta cu branza sarata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta cu branza sarata

 

Este fara introducere, doar cu ceapa verde si marar.

A luat 500 g faina 320 ml apă caldă 7 g drojdie uscată 1 lingurita cu un praf de zahar 1 lingurita rasa cu sare 50 g untură Umplere 300 g branza de oaie frunze de ceapă verde (cred că aveam vreo 22 de frunze rupte) o grămadă de mărar 4 oua Pt uns 1 sau piper colorat de presarat deasupra

Intr-un bol am cernut faina, in mijloc am pus drojdia uscata si zaharul, am presarat sarea pe margini si am adaugat apa calduta, putin cate putin si am inceput sa amestec cu mana, pana am obtinut o omogenizare. aluat. Am adaugat untura moale si am framantat bine pana am obtinut un aluat nelipicios dar nu foarte tare. Am trântit aluatul de blatul de mai multe ori, l-am framantat cam 10 minute, apoi am asezat aluatul intr-un vas uns cu ulei, acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la dospit, fiind vara si foarte cald a crescut foarte repede. Am impartit aluatul in patru parti aproximativ egale. Am intins fasii cam pe lungimea tavii in care am copt.

Umplutura: Am ras branza de oaie, am tocat marunt frunzele de ceapa si marar. Am amestecat branza cu cele 4 oua apoi am adaugat ceapa si mararul, am amestecat.

Am intins prima fasie de aluat, am pus umplutura si am intins-o pe toata suprafata, apoi am rasucit-o bine, la fel am facut si cu celelalte fasii. Am asezat placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am mai lasat 10 sa creasca, apoi am uns cu ou, am presarat piper colorat si am taiat placintele din loc in loc. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, le-am scos din cuptor cand au inceput sa se rumeneasca frumos. Se pot servi atat calde cat si reci.

Ingrediente Placinta cu branza sarata

Aluat

500 g faina

320 ml apa calduta

7 g drojdie uscata

1 lingurita cu varf de zahar

1lingurita rasa cu sare

50 g untura

Umplutura

300 g branza de oaie

frunze verzi de ceapa ( cred ca am avut vreo 22 de frunze rupte )

un manunchi de marar

4 oua

Pt uns

1 ou

piper colorat pentru presarat deasupra

Categorii

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios

Reteta culinara Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios din categoria Aperitive / Garnituri.

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Reteta culinara Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă din categoria Aperitive

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola - Cum se prepara Tortil

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Reteta culinara Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa din cat

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Reteta culinara Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară din categoria Aper

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie - Cum se prepara acest Quiche cu dovlecei - Varianta r

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Reteta culinara Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide din categoria Aperitiv

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Reteta culinara Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos din categoria Aperitive / Garni