Placinta cu branza sarata

Reteta culinara Placinta cu branza sarata din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Placinta cu branza sarata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta cu branza sarata

 

Este fara introducere, doar cu ceapa verde si marar.

A luat 500 g faina 320 ml apă caldă 7 g drojdie uscată 1 lingurita cu un praf de zahar 1 lingurita rasa cu sare 50 g untură Umplere 300 g branza de oaie frunze de ceapă verde (cred că aveam vreo 22 de frunze rupte) o grămadă de mărar 4 oua Pt uns 1 sau piper colorat de presarat deasupra

Intr-un bol am cernut faina, in mijloc am pus drojdia uscata si zaharul, am presarat sarea pe margini si am adaugat apa calduta, putin cate putin si am inceput sa amestec cu mana, pana am obtinut o omogenizare. aluat. Am adaugat untura moale si am framantat bine pana am obtinut un aluat nelipicios dar nu foarte tare. Am trântit aluatul de blatul de mai multe ori, l-am framantat cam 10 minute, apoi am asezat aluatul intr-un vas uns cu ulei, acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la dospit, fiind vara si foarte cald a crescut foarte repede. Am impartit aluatul in patru parti aproximativ egale. Am intins fasii cam pe lungimea tavii in care am copt.

Umplutura: Am ras branza de oaie, am tocat marunt frunzele de ceapa si marar. Am amestecat branza cu cele 4 oua apoi am adaugat ceapa si mararul, am amestecat.

Am intins prima fasie de aluat, am pus umplutura si am intins-o pe toata suprafata, apoi am rasucit-o bine, la fel am facut si cu celelalte fasii. Am asezat placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am mai lasat 10 sa creasca, apoi am uns cu ou, am presarat piper colorat si am taiat placintele din loc in loc. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, le-am scos din cuptor cand au inceput sa se rumeneasca frumos. Se pot servi atat calde cat si reci.

Ingrediente Placinta cu branza sarata

Aluat

500 g faina

320 ml apa calduta

7 g drojdie uscata

1 lingurita cu varf de zahar

1lingurita rasa cu sare

50 g untura

Umplutura

300 g branza de oaie

frunze verzi de ceapa ( cred ca am avut vreo 22 de frunze rupte )

un manunchi de marar

4 oua

Pt uns

1 ou

piper colorat pentru presarat deasupra

Categorii