Placinta cu branza, smantana si rosii cherry

Reteta culinara Placinta cu branza, smantana si rosii cherry din categoria Mancare copii. Specific Romania. Cum sa faci Placinta cu branza, smantana si rosii cherry

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta cu branza, smantana si rosii cherry

 

Va invit sa incercati o placinta absolut delicioasa si foarte usor de preparat. Am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Oana Igretiu (savoriurbane.com)

400 g foi subțiri de plăcintă ulei pentru stropire foi Umplutura cu branza: 500 g de brânză dulce de vaci 150 g telemea 100 g brânză afumată sau simplă 250 g smantana groasa cu min. 20% grăsime 4 oua sare piper o grămadă de ceapă verde 3-4 căței de usturoi sau 2 lingurițe granule de usturoi ras patrunjel verde pentru decor: 6-8 roșii cherry tăiate în jumătate

Intr-un castron mare punem toate branzeturile (eu le-am dat si pe cele sarate), smantana si ouale. Se amestecă totul bine și se condimentează cu sare, piper negru proaspăt măcinat și usturoi granulat. Puteți pune usturoi proaspăt zdrobit dacă doriți. Se adauga apoi cozile de ceapa verde si verdeata tocata. Amesteca totul bine cu o lingura. Incalzeste cuptorul la 170 C cu ventilatie (incalzire sus + jos) si treapta medie pentru cei cu gaz. Desfaceți pachetul cu foi de plăcintă și numărați-le: aveam 13 bucăți. Am hotarat sa le impart astfel: 4, 4, 5. Unge vasul de yena cu putin ulei si pune prima foaie. Stropiți cu ulei și puneți pe al doilea. Continuati asa cu primele 4 foi din pachet. Este foarte important să le stropiți individual cu grăsime.Scoateți 2 lacuri bune din amestecul de umplutură (vor fi puse deasupra plăcintei). Împărțiți restul umpluturii în 2 și acum turnați jumătate. Nivelam cu o spatula si aducem deasupra foile de placinta, apoi continuam cu stratul intermediar de 4 foi (stropite cu ulei si ele), apoi turnam a doua jumatate de umplutura si aducem deasupra marginile foii, apoi terminam cu ultimele 5 foi: 2 foi normal, apoi aduse in centru colturile foilor agatate si ultimele 3 foi asezate ca acordeon sau evantai (pliate sau mototolite). Deasupra se toarnă cele 2 umpluturi deoparte și se decorează cu jumătăți de roșii cherry.Se da placinta in cuptorul preincalzit la 170 C cu ventilatie pentru 30 de minute si apoi se verifica stadiul de coacere a placintei. Reduceți focul la 160 C și lăsați-l la cuptor pentru încă 15 minute. Scoateți plăcinta, lăsați-o să se răcească puțin și serviți.

Ingrediente Placinta cu branza, smantana si rosii cherry

400 g foi subțiri de plăcintă

ulei pentru stropit foile

Umplutura de brânză:

500 g brânză de vaci dulce

150 g telemea

100 g cașcaval afumat sau simplu

250 g smântână groasă acrișoară cu min. 20% grăsime

4 ouă

sare

piper

o legătură de ceapă verde

3-4 căței de usturoi sau 2 lingurițe rase usturoi granulat

pătrunjel verde

pentru decor:

6-8 roșii cherry tăiate în jumătăți

Categorii