Placinta cu carne, dovlecel, mozzarella

Reteta culinara Placinta cu carne, dovlecel, mozzarella din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Placinta cu carne, dovlecel, mozzarella

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta cu carne, dovlecel, mozzarella

 

O plăcintă foarte gustoasă, mai ales că este o mare satisfacție atunci când culegi roadele muncii tale și le combini în preparate gustoase. Sunt mândru de rețetele mele de Bucătar, suflet.

800 g foi de aluat 700 g carne de porc tocata 3 cepe albe 3 cepe roșii 3 morcovi 1 dovlecel mai mare aproximativ 50 ml ulei aproximativ 30 de măsline 6 oua sare piper 200 g mozzarella

Am scos foietajul din congelator si l-am lasat sa se dezghete, ca vara se dezgheta repede. Apoi mi-am strâns legumele din grădină, le-am curățat și spălat. Am taiat ceapa in bucatele mici, am ras morcovul si dovlecelul pe razatoarea mica. Am pus ulei in tuci, am lasat sa se incinga si am adaugat bine ceapa, morcovul si dovlecelul stors, am adaugat putina sare si am lasat sa fiarba cam 10 minute. Apoi le-am adaugat pe cele pe care le-am lasat la fiert aproximativ 20-30 de minute, pana scade tot sucul format. Am scos amestecul din tuci intr-un bol. Separat am amestecat 4 oua si 2 albusuri cu sare, piper, am adaugat masline tocate si mozzarella, am incorporat acest amestec in amestecul de carne si legume. Am tapetat o tava cu hartie de copt, am asezat o foaie de aluat foietaj, am intins amestecul peste foaie, apoi am tăiat fâșii din a doua foaie și am format un fel de grilă. Am amestecat 2 galbenusuri cu putin lapte si am uns placinta. Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, am copt placinta pana a inceput sa se rumeneasca frumos. Am scos placinta din cuptor si am lasat-o sa se raceasca, apoi am portionat-o.

Ingrediente Placinta cu carne, dovlecel, mozzarella

800 g aluat foitaj

700 g carne de porc tocata

3 cepe albe

3 cepe rosii

3 morcovi

1 dovlecel mai mare

cca 50 ml ulei

cca 30 masline

6 oua

sare

piper

200 g mozzarella

Categorii