Placinta cu carne si aluat fraged
Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Placinta cu carne si aluat fraged
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Placinta cu carne si aluat fraged
Zilele trecute le-am pregătit alor mei o plăcintă cu aluat fraged şi carne de porc. Ce am schimbat faţă de cum le-am pregătit anterior: neavând borş, am adăugat smântână în aluat pentru a-l face fraged. Am presărat caşcaval ras pentru o crustă crocantă, astfel plăcinta fiind crocantă şi, în acelaşi timp, fragedă. Ai mei au fost încântaţi de ea. Este bună de luat la pachet la şcoală, la serviciu, la picnic sau în excursii pentru că este gustoasă şi săţioasă. "Picnicul Bucatarasilor"
Ingrediente Placinta cu carne si aluat fraged
aprox 500 g făină,
25 g drojdie proaspătă,
1 linguriţă sare,
300 ml apă caldă,
100 g Rama Maestro 72% grăsime,
1 lingură generoasă smântână sau iaurt,
Pentru umplutură:
500 g carne de porc,
1 ou,
Verdeaţă: mărar şi pătrunjel,
Pentru decor:
1 ou şi puţin lapte,
Caşcaval ras