Placinta cu carne si frunze de mangold ( swiss chard )

Reteta culinara Placinta cu carne si frunze de mangold (swiss chard) din categoria Mancaruri cu carne. Specific Franta. Cum sa faci Placinta cu carne si frunze de mangold ( swiss chard )

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta cu carne si frunze de mangold ( swiss chard )

 

Dupa reteta de  sarmale cu frunze de Mangold iti  propun o placinta. De data aceasta am gasit o varietate colorata, arata foarte bine ca rubarba dar atentie la rubarba, frunzele nu se mananca pentru ca sunt toxice. Mangold sau smog arata ca frunzele de sfecla, doar ca sunt mai mari si mai carnoase https://www.blogulluicatalina.com/2021/03/placinta-cu-carne-si-frunze-de-mangold.html

1 link mangold organic 350 g carne tocată (150 g carne de vită și 200 g carne de porc) 1 ceapă 1 catel de usturoi 3 linguri ulei 50 g bulion concentrat de rosii sare piper Paprika foi de dafin, cimbru uscat 100 ml de sos de roșii de casă

Tăiați și îndepărtați tulpinile. Spălați bine foile și tijele. Tăiați tulpinile în bucăți. Pregătiți apoi foile, îndepărtați vena din mijlocul foilor (le păstrați pentru umplutură).

Pune foile în apă clocotită cu sare timp de 2 minute. Scoate-le si pentru a-si pastra culoarea pune-le in apa rece. Scurgeti si puneti deoparte. 

Pregătiți umplutura. Se spală și se toacă venele de mangold conservate. Curățați și tăiați mărunt ceapa și usturoiul. Intr-o tigaie calim ceapa si usturoiul in uleiul incins cu putina boia. Adăugați tulpinile și nervurile de mango și reveniți împreună timp de 5-8 minute, amestecând.

Apoi puneți carnea tocată și reveniți împreună timp de 5 minute. Adăugați bulionul și amestecați 100 ml de apă și gătiți timp de 10 minute.

Într-un vas gratinat uns cu ulei, pune frunze de mangold pe fund și pe pereți. Pune un strat de carne, presam bine, acoperim cu foi, presam din nou un strat de carne, inchidem totul cu foile de pe peretii vasului si acoperim cu alte foi. Se pune cimbru uscat, o frunză de dafin și se toarnă 100 ml apă caldă.

Acoperiți oala și coaceți în cuptorul încălzit la 180 ° C pentru 50 de minute.

Am rasturnat placinta (ai grija la lichidul fierbinte) si am pus peste ea sos de rosii. Am mai lasat la cuptor inca 15 minute.

Se serveste cu smantana, paine integrala (sau mamaliga).

Ingrediente Placinta cu carne si frunze de mangold ( swiss chard )

1 legatura bio de mangold

350 g carne tocata (150 gr de vita si 200 gr de porc)

1 ceapa

1 catel de usturoi

3 linguri de ulei

50 g de bulion concentrat de rosii

sare, piper

boia de ardei

foaie de dafin, cimbru uscat

100 ml de sos de rosii de casa

Categorii