Prajitura imposibila
Reteta culinara Prajitura imposibila din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Prajitura imposibila
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura imposibila
De sarbatori mi-au adus copiii din Franta cateva carti cu tot felul de retete si mi-a atras atentia aceasta pentru ca are o poveste simpatica si trebuie sa v-o spun,pe scurt! Patru prieteni,au pus pariu ca unul dintre ei care toti stiau ca este un bun bucatar,nu va reusi sa pregateasca aceasta reteta,baiatul a citit-o si a spus ca pentru el nimic nu este imposibil si asa i-a ramas numele,ei bine si eu cand am citit-o am spus la fel! Seamana putin cu prajitura desteapta sau inteligenta cum o stie fiecare,doar ca asta are o altfel de pregatire!
6linguri de zahar 100ml apa pentru caramel Crema1 4oua 300ml lapte 1cutie lapte condensat dulce(400g) esenta de vanilie Crema2 2oua 160ml lapte 6linguri ulei 100g faina 3linguri cacao 1/2lingurita praf de coptPentru caramel,se topeste zaharul intr-un vas,dupa ce s-a topit bine se adauga apa cu atentie apoi se lasa la fiert pana se topeste si se ingroasa putin
Se rastoarna imediat in forma de guguluf,se intinde tot repede pe peretii formei apoi se lasa deoparte
Pentru crema1,se bat bine ouale,se adauga laptele condensat si se mixeaza continuu apoi laptele si esenta de vanilie iar dupa omogenizare,se rastoarna in forma,caramelul sa fie intarit apoi se lasa deoparte
Pentru crema2,se mixeaza bine ouale cu un praf de sare,dupa ce si-au dublat volumul se adauga uleiul cate putin mixand continuu apoi laptele si la final faina cernuta cu praful de copt si cacao
Dupa omogenizare,se rastoarna in forma usor,nu va faceti griji ca nu se amesteca,apoi forma se pune intr-o tava cu apa fierbinte si la cuptor va sta 45minute la 170de grade
Dupa ce s-a copt,se lasa sa se raceasca 30minute apoi cu atentie,se rastoarna pe un platou mai mare decat forma si la frigider va sta pana in momentul servirii
Ingrediente Prajitura imposibila
6linguri de zahar
100ml apa pentru caramel
Crema1
4oua
300ml lapte
1cutie lapte condensat dulce(400g)
esenta de vanilie
Crema2
2oua
160ml lapte
6linguri ulei
100g faina
3linguri cacao
1/2lingurita praf de copt