Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

 

În bucătărie a rămas rătăcită o cutie cu ciuperci pleurotus ce se cereau preparate. Tocăniță am avut, supă cremă am avut, așa că le-am împreunat cu foile de plăcintă, care și ele strigau din frigider că ar dori să fie savurate. Așa că am dat drumul la butoane și a ieșit o superplăcintă cu ciuperci. Încă nu m-am obișnuit să fac porții mai mici, nici tăvi minuscule n-am ! :D :)) Așa că jumatate de tavă a ajuns la birou, unde s-a evaporat instant! :D Puteam să duc toată tava și nu ne mai chinuiam noi cu ea ! ;) Pentru aceasta Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat, sunt necesare ingredientele: foi de plăcintă, ciuperci, ceapă, morcovi, ouă, mărar Spor și poftă bună! ;)

Ingrediente Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat Foi de plăcintă 1 pachet Pentru umplutură: Ciuperci pleurotus 500 g, Ulei de struguri 2 linguri, Ceapă albă 1 bucată, Morcov 1 bucată, Ouă 3 bucăți, Griș de grâu 3 linguri, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Mărar proaspăt (sau congelat) 1 legătură. Pentru decor: Gălbenuș de ou 1 bucată, Sare de mare 1 linguriță, Mix de semințe (in, susan alb, susan negru, dovleac, floarea soarelui) cca. 2 linguri.

Cum se prepara Plăcinta cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

Se curăță ceapa și morcovul care se dau pe răzătoarea fină.

Ceapa și morcovul se călesc în uleiul de struguri cu puțină apă până ce se înmoaie, apoi se adaugă, ciupercile mărunțite (cu ajutorul altui membru din marea familie a slugoaileor casei Zmeilor, Philică, robotul de bucătărie! ) și se lasă la gătit cca. 10 minute, amestecându-se continuu, până ce se îmbină gusturile.

Se lasă la răcorit, apoi se asezonează de sare, piper se adugă ouăle, grișul și mărarul tocat mărunt, apoi se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele.

Întro-tavă termorezistentă sau tavă tapetată cu foaie de copt se începe montarea plăcintei.

 Se așază prima foaie, care se unge cu ulei de struguri, se continua la fel cu jumătatea din foile de plăcintă.

Se pune umplutura se nivelează, apoi se acoperă cu foaie de placintă, se unge cu ulei de struguri și se continua până ce se termină foile.

Pentru decor se bate bine gălbenușul de ou cu sare și se întinde peste plăcintă, apoi se presară semințele și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 minute la 200 grade și apoi înca 30 minute la 180 grade.

După ce trece testul scobitorii se  scoate din cuptor și se lasă la răcit minim 3 ore, apoi se servește cu drag.

Încearcă și rețeta de Plăcintă cu spanac și telemea, un aperitiv super gustos sau rețeta de Plăcintă cu carne tocată și ciuperci

Îți recomandăm să încerci și rețeta de Trigoane cu brânză, foarte gustoase și bune.

Spor și poftă bună! 

Ingrediente Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

Ingrediente Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

Foi de plăcintă 1 pachet

Pentru umplutură:

Ciuperci pleurotus 500 g,

Ulei de struguri 2 linguri,

Ceapă albă 1 bucată,

Morcov 1 bucată,

Ouă 3 bucăți,

Griș de grâu 3 linguri,

Sare de mare 1 lingură,

Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,

Mărar proaspăt (sau congelat) 1 legătură.

Pentru decor:

Gălbenuș de ou 1 bucată,

Sare de mare 1 linguriță,

Mix de semințe (in, susan alb, susan negru, dovleac, floarea soarelui) cca. 2 linguri.

Categorii

Cartofi dulci la cuptor cu cimbru - Garnitura gustoasa de post

Cartofi dulci la cuptor cu cimbru - Garnitura gustoasa de post

Cartofi dulci la cuptor cu cimbru - Garnitura gustoasa de post - Cum se prepara acesti Cartofi dulci

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne - Cum se prepara Lahmacun - Reteta turceasca de ape

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara aceste Plăc

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat - Cum se prepara aceste Ouă umplute - Aperitiv

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară - Cum se prepara aceasta Tart

Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși

Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși

Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși - Cum se prepara Rețeta de langoși pufoși - Irezis

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

Cartofi evantai – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

Cartofi evantai – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă - Cum se prepara ace

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană - Cum se prepara aceste Brânzoaice sărate - Rețeta s