Placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

Reteta culinara Placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc din categoria Mancaruri de post. Specific Grecia. Cum sa faci Placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

 

Zilele acestea am pregătit o plăcintă tare de post! Dusesem dovleacul la gratar, dar am vazut aceasta placinta la Diana si mi-a facut imediat cu ochiul! Am cumpărat niște foi întregi de plăcintă proaspete (le puteți lua și din făină albă sau le puteți pregăti singur), în rest aveam aproape toate ingredientele la frigider! Să știi că este foarte ușor de făcut! E super bine, cel putin asa au spus prietenii mei, parca nu ar fi post!

700 gr dovlecel 4 cepe verzi 1 lingura amestec de legume uscate 1 conexiune marar 1/2 legatura de patrunjel 100 gr branza de post 6 foi întregi de plăcintă 1 lingură fulgi de drojdie sare piper ulei de măsline pentru întinderea foilor Spălați dovleceii și puneți-i pe răzătoarea mare. Se pun intr-o sita, se presara putina sare si se lasa sa se scurga 30 de minute. Apoi strângeți- le între mâini. Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și feliați. Pune o lingura de ulei de masline intr-o tigaie. Când este fierbinte, adăugați ceapa verde, dovlecelul și amestecul de legume uscate. Se amestecă și se lasă totul la foc potrivit. Rotiți din când în când până când compoziția nu are deloc lichid. Se lasa deoparte, se lasa sa se raceasca. Adăugați fulgii de drojdie, sare, piper și amestecați. Tăiați mărunt mararul și pătrunjelul, încorporați-le în dovleac. La final se pune cascavalul pe razatoarea mare, se incorpora si ea. Pregătiți o tavă rotundă de 22 cm (sau puteți folosi forme individuale). Luați prima foaie, ungeți-o cu puțin ulei de măsline, apoi puneți-o în tavă. Faceți același lucru până când terminați foile. Nu-l unge pe ultimul. Se pune compozitia cu dovlecelul, se niveleaza. Aduceți foile de la margine la centrul plăcintei pentru a acoperi umplutura. Se unge deasupra cu putin ulei de masline. Dam placinta la cuptorul incins la 170 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa putin sa se raceasca, inainte de a o taia. Bucura-te de masa ta!

Ingrediente Placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

700 gr dovlecei

4 cepe verzi

1 lingura amestec de legume uscate

1 legatura marar

1/2 legatura patrunjel

100 gr cascaval de post

6 foi de placinta integrale

1 lingura fulgi de drojdie

sare

piper

ulei de masline pentru uns foile

Categorii