Plăcintă cu iaurt și gris
Reteta culinara Plăcintă cu iaurt și gris din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Grecia. Cum sa faci Plăcintă cu iaurt și gris
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Plăcintă cu iaurt și gris
O plăcintă ușoară, dar sățioasă! Spor și poftă bună!
INGREDIENTE
Telemeaua de vacă, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă iaurtul, smântâna, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele.
Foile de plăcintă decongelate, se ung individual cu ulei de cocos, se suprapun cca. jumătate din cantitate, cam vreo 10-12 foi, apoi se toarnă toată compoziția de lactate, și se adaugă rând pe rând, restul foilor, unse între ele cu ulei de cocos.
Se presară parmesan ras, semintele de in si susan, apoi se introduce la cuptor ptr cca. 45 de minute la 200 grade.
Atenție, înainte de a se pune la copt, se porționează plăcinta, asta ca să se poată tăia mai ușor după ce s-a copt.
După ce s-a copt plăcinta se scoate din cuptor, se acoperă cu un șervet de bucătărie și se lasă la odihnă (dacă rezistă tentației!) cca. 20 de minute.
Se servește caldă sau rece dupa gustul fiecăruia.
Spor și poftă bună!
Ingrediente Plăcintă cu iaurt și gris
Foi de placintă un pachet cca. 400 g, Telemea nouă de vacă 100 g, Iaurt grecesc 700 ml, Smântână cca. 300 ml, Ulei de cocos 50 ml., Ouă de găină 4 bucăți, Griș cca. 300 g, Pentru topping. Ou de găină pentru uns o bucată, Cașcaval ras cca. 100 g, Semințe de in auriu cca. 2 linguri, Semințe de susan alb cca. 2 linguri.