Plăcintă cu iaurt și gris

Reteta culinara Plăcintă cu iaurt și gris din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Grecia. Cum sa faci Plăcintă cu iaurt și gris

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Plăcintă cu iaurt și gris

 

O plăcintă ușoară, dar sățioasă! Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE
Foi de placintă un pachet cca. 400 g, Telemea nouă de vacă 100 g, Iaurt grecesc 700 ml, Smântână cca. 300 ml, Ulei de cocos 50 ml., Ouă de găină 4 bucăți, Griș cca. 300 g, Pentru topping. Ou de găină pentru uns o bucată, Cașcaval ras cca. 100 g, Semințe de in auriu cca. 2 linguri, Semințe de susan alb cca. 2 linguri.

Telemeaua de vacă, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă iaurtul, smântâna, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele.

Foile de plăcintă decongelate, se ung individual cu ulei de cocos, se suprapun cca. jumătate din cantitate, cam vreo 10-12 foi, apoi se toarnă toată compoziția de lactate, și se adaugă rând pe rând, restul foilor, unse între ele cu ulei de cocos.

Se presară parmesan ras, semintele de in si susan, apoi se introduce la cuptor ptr cca. 45 de minute la 200 grade.

Atenție, înainte de a se pune la copt, se porționează plăcinta, asta ca să se poată tăia mai ușor după ce s-a copt.

După ce s-a copt plăcinta se scoate din cuptor, se acoperă cu un șervet de bucătărie și se lasă la odihnă (dacă rezistă tentației!) cca. 20 de minute.

Se servește caldă sau rece dupa gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Plăcintă cu iaurt și gris

Foi de placintă un pachet cca. 400 g, Telemea nouă de vacă 100 g, Iaurt grecesc 700 ml, Smântână cca. 300 ml, Ulei de cocos 50 ml., Ouă de găină 4 bucăți, Griș cca. 300 g, Pentru topping. Ou de găină pentru uns o bucată, Cașcaval ras cca. 100 g, Semințe de in auriu cca. 2 linguri, Semințe de susan alb cca. 2 linguri.

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ