Placinta cu rubarba

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Placinta cu rubarba

Rubarba se spală, se şterge cu prosop de hârtie şi se taie în felii de 1 cm . Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul , se adaugă uleiul , apoi laptele şi la urmă făina amestecată cu praful de copt . Aluatul se deşartă în tavă( 35/25) , tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu grăsime şi pudrată cu făină , se întende cu o paletă , peste se presare o ligură de griş , apoi rubarbăra şi iar o lingură de griş . În cuptor încălzit se coace 20 - 25 minute până aluatul se întăreşte . În acest timp se bat albuşurile spumă , se adaugă zahărul se bate în continuare până se dizolvă complet apoi se adaugă zeama de lămâie . Bezeaua se pune peste prăjitura din tavă şi se reduce focul aragazului la treapta 3 unde se coace 10-15 minute . Se lasă să se răcească în tavă apoi se taie. Se poate pune si 4 linguri de stafide .

Ingrediente Placinta cu rubarba

6 gălbenuşuri

150 g zahăr

300 g făină

4 linguri ulei

120 ml lapte

1 praf de copt

Pentru bezea

6 albuşuri

300 g zahăr to

1 lingură zeamă de lămâie

400 g rubarba

2 linguri griş

Categorii