Plăcintă cu ton
Reteta culinara Plăcintă cu ton din categoria Ton. Cum sa faci Plăcintă cu ton
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Plăcintă cu ton
by Laura Sava. Mi-a plăcut de cum am văzut pozele postate de Laura pe FB. Și am încercat-o. E foarte bună, nu a rezistat mult.
500 g făină 260-280 ml apă călduță 25 g drojdie (proaspătă) 1 linguriță zahăr 6 linguri ulei 1 linguriță sare 600 g ton în ulei 1 ceapă 1 morcov 1 ardei/gogoșar roșu 5-6 linguri ulei sare, piper, după gust zeama de la o jumătate de lămâieMai întâi am pregătit aluatul: în castronul cu făină am făcut o gropiță unde am pus drojdia sfărâmată, presărată cu zahăr, după care am turnat ușor apa călduță, amestecând cu o lingură, să încorporez și puțin din făină; am lăsat să dospească un pic drojdia după care am amestecat și restul de făină din castron. Am început să frământ aluatul, adăugând și sarea, mai apoi uleiul, până nu mi s-a mai ținut de degete coca rezultată. Am lăsat la dospit cca o oră.
Am spălat și curățat legumele, le-am tocat cubulețe nu prea mici și le-am înăbușit în cele 5-6 linguri de ulei, într-o tigaie acoperită cu un capac, cam 10 minute. Am lăsat la răcorit.
Am scurs tonul din conservă (am păstrat uleiul), l-am zdrobit cu furculița și l-am amestecat cu legumele răcite; am adăugat sare, piper, zeamă de lămâie.
Din aluatul crescut am întins trei foi, nu prea subțiri, peste care am pus compoziția cu ton împărțită în trei; am rulat cu grijă și am transferat rulourile într-o tavă căptușită cu hârtie de copt. Am mai lăsat un pic la crescut.
Am copt rulourile în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 25 de minute; am scos tava din cuptor, am uns plăcintele cu ulei din conserve și le-am mai copt încă 15 minute.
Ingrediente Plăcintă cu ton
500 g făină
260-280 ml apă călduță
25 g drojdie (proaspătă)
1 linguriță zahăr
6 linguri ulei
1 linguriță sare
600 g ton în ulei
1 ceapă
1 morcov
1 ardei/gogoșar roșu
5-6 linguri ulei
sare, piper, după gust
zeama de la o jumătate de lămâie