Ton la gratar

Reteta culinara Ton la gratar din categoria Ton. Specific Romania. Cum sa faci Ton la gratar

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ton la gratar

 

Vă invit să încercați și voi acest preparat deoarece este delicios. Pentru a obține o carne fragedă și suculentă, nu trebuie să lăsați carnea mai mult de 2-3 minute pe fiecare parte. Nu se sărează, deoarece am observat că tonul este sărat. Presupun că a fost ținut în saramură pentru a se păstra mai bine. E a doua oară când achiziționez de la Metro și de fiecare dată a ieșit puțin mai sărat, deoarece nu știam că este deja sărat. Cel mai bine e să-l țineți puțin în apă, pentru a scoate sarea din el. Eu am supus la vot și gașca mea a vrut cartofi gătiți la friteuza cu aer cald. Mie mi se părea mai potrivită o garnitură de legume, dar m-am supus majorității.

750g ton Ulei de măsline Mix de condimente pentru grătar 10 cartofi Sare Roșii cherry

Bucata de ton se spală, se usucă bine cu un prosop absorbant, se taie în 2 felii groase de 2 cm, se unge cu ulei de măsline și condimentează. Eu am folosit un mix de condimente pentru marinare uscată, care conține pudră de zmeură, muștar, piper și cimbrișor.  Se lasă la marinat minim 30 de minute. Între timp pregătiți garnitura.

Când garnitura e aproape gata, se pune tonul pe grătarul bine încins și uns cu ulei. Se prăjește tonul câte 2.5 minute pe fiecare parte.

Veți observa că în interior carnea rămâne rozalie, dar aceasta îi dă suculența.Se servește tonul cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă alături de cartofi și roșii cherry sau legumele preferate.

Ingrediente Ton la gratar

750g ton

Ulei de măsline

Mix de condimente pentru grătar

10 cartofi

Sare

Roșii cherry

Categorii