Tarta cu sparanghel si ton

Reteta culinara Tarta cu sparanghel si ton din categoria Ton. Specific Romania. Cum sa faci Tarta cu sparanghel si ton

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu sparanghel si ton

 

Dacă tot e sezonul sparanghelului, vă invit să încercați o tartă delicioasă și foarte ușor de pregătit.

Pentru aluat: 200 g făină 100 g unt 80% rece 1 ou 6 linguri apă rece sare Pentru umplutură: 3 ouă 50g smântână sare 50g baby spanac 1 conservă ton în suc propriu 6 fire sparanghel sare 80g cascaval

Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară). Între timp se prepară umplutura. Se spală spanacul, se scurge bine de apă și se taie fâșii. Se mixează ouăle cu sare și cu smântâna, apoi se adaugă spanacul tocat, tonul scurs bine de suc și se omogenizează compoziția. Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-o tavă unsă cu unt. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc. Se taie surplusul de aluat. Se acoperă pe hârtie de copt și se pun deasupra boabe de fasole (sau biluțe speciale pentru copt) și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 15-20 de minute. Se scoate tava, se îndepărteaza boabele de fasole și hârtia de copt și se toarnă umplutura peste aluat. Sparanghelul se spală, se șterge bine și se îndepărtează partea mai tare a cozii. Se taie fiecare fir de sparanghel în 2 și se așază peste umplutură. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos. Se scoate tava și se presară cașcavalul dat pe răzătoarea mare și se introduce în cuptor pentru 5 minute. Tarta se lasă câteva minute la răcorit, înainte de a o porționa.

Ingrediente Tarta cu sparanghel si ton

Pentru aluat:

200 g făină

100 g unt 80% rece

1 ou

6 linguri apă rece

sare

Pentru umplutură:

3 ouă

50g smântână

sare

50g baby spanac

1 conservă ton în suc propriu

6 fire sparanghel

sare

80g cascaval

Categorii