Salată cu ton, în stil mediteranean

Reteta culinara Salată cu ton, în stil mediteranean din categoria Ton. Cum sa faci Salată cu ton, în stil mediteranean

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salată cu ton, în stil mediteranean

 

Îmi plac mult tonul și salatele de vară în tot felul de combinații. Am pregatit o salata in stil mediteranean cu ton, masline, mazare si morcovi, cu uleiurile mele preferate. Am unul cu busuioc, cumparat. Mai am unul preparat de mine, cu ulei de masline in care am pastrat masline kalamata si oregano uscat.

185 g mazăre congelată, 500 ml apă, Sarat la gust 2 morcovi, 90 g tone, 1 lingurita ulei de masline cu aroma de busuioc, 2 lingurițe ulei de măsline kalamata cu oregano, Măsline negre, după gust, măsline Kalamata, după gust, Frunze de busuioc, dupa gust

Pune mazarea la fiert intr-o cratita cu apa si un praf de sare. Se curata si se spala morcovul, se taie dupa bunul plac si se fierbe langa mazare. Dupa ce au fiert, le scurgem de apa si le lasam la racit. Tăiați morcovul în cuburi.

Scoateți semințele de pe măsline, apoi tăiați măslinele felii sau le puteți lăsa întregi dacă doriți.

Puneți mazărea și morcovii într-un castron mare. Adăugați măsline negre și kalamata, ton.

Se condimenteaza cu ulei de busuioc si ulei de masline kalamata cu oregano, dar si sare, dupa gust si se amesteca. Se ornează cu busuioc proaspăt.

Poftă bună!

Daca iti place reteta mea, o gasesti si pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/salata-cu-ton-in-stil-mediteranean.html

Ingrediente Salată cu ton, în stil mediteranean

185 g mazăre congelată,

500 ml apă,

Sare, după gust,

2 morcovi,

90 g ton,

1 linguriță ulei de măsline aromat cu busuioc,

2 lingurițe ulei de măsline kalamata cu oregano,

Măsline negre, după gust,

Măsline kalamata, după gust,

Frunze de busuioc, după gust

Categorii