Placinta de cartofi la tigaie

Reteta culinara Placinta de cartofi la tigaie din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Placinta de cartofi la tigaie

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta de cartofi la tigaie

 

Rețete de suflet Trebuie să recunosc că nu sunt adepta cartofilor, dar uneori am o poftă teribilă de cartofi.

500 gr cartofi 100 gr bacon 1 ceapă 2 catei de usturoi 4 oua patrunjel verde 50 gr parmezan sare piper negru 2 linguri ulei Tocați mărunt ceapa după ce a fost curățată și spălată. .Click pe usturoiul decojit Tăiați slănina în bucăți mici. Curățați cartofii și tăiați-i cubulețe mici. Le punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa le depaseasca si putina sare, la foc potrivit pentru 15 minute. Scurgeți bine cartofii, lăsați-i să se răcească puțin și puneți-i într-un bol. Se adauga parmezanul tocat sau ras, patrunjelul tocat marunt, ouale, sare si piper si se amesteca. Punem o tigaie mai mare pe foc. Punem uleiul si cand este fierbinte punem ceapa. Amesteca din cand in cand pana ce ceapa se inmoaie putin si adauga baconul. Cand baconul si ceapa incep sa se rumeneasca, adaugam usturoiul si scoatem tigaia din ochi. Adaugam amestecul cu cartofii si amestecam usor astfel incat sa amesteci si ceapa cu bacon si usturoi in compozitie. Pune tigaia din nou pe foc si acopera cu un capac. Se lasa 3-4 minute pana se rumeneste pe o parte, apoi cu ajutorul unei farfurii intoarce placinta cu cealalta parte in jos. Rumeniți plăcinta pe cealaltă parte 3-4 minute, încă acoperită cu un capac, apoi scoateți-o pe o farfurie. Serviți plăcinta cu o salată de roșii și busuioc sau altă salată, după dorință.

Ingrediente Placinta de cartofi la tigaie

500 gr cartofi

100 gr bacon

1 ceapa

2 catei de usturoi

4 oua

patrunjel verde

50 gr parmezan

sare

piper negru macinat

2 linguri ulei

Categorii