Plăcintă de post cu mere - Gustoasă, fragedă și aromată

Plăcintă de post cu mere - Gustoasă, fragedă și aromată - Cum se prepara Plăcinta de post cu mere - Gustoasă, fragedă și aromată: Tapetează cu hârtie
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Plăcintă de post cu mere - Gustoasă, fragedă și aromată
Plăcinta de post cu mere este un desert delicios, perfect pentru zilele de post. Cu această rețetă simplă și rapidă, obții o plăcintă cu aluat pufos și umplutură dulce de mere. Pentru această Plăcintă de post cu mere - Gustoasă, fragedă și aromată, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, lapte vegetal, zahăr, mere, scorțișoară și fulgi de migdale.
Ingrediente Plăcintă de post cu mere - Gustoasă, fragedă și aromată Aluat: 150 ml lapte vegetal 100 g zahăr 100 g margarină (ulei sau unt de cocos) 450 g făină de grâu 10 g praf de copt un praf de sare esență vanilie și portocale Umplutură: 1 kg mere 75 g zahăr (sau după gust) 1 linguriță scorțișoară fulgi de migdale pentru finisat zahăr pudrăCum se prepara Plăcinta de post cu mere - Gustoasă, fragedă și aromată:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile 20 x 30 cm.
Într-o craticioara, pune laptele vegetal, margarina, zahărul și un praf de sare. Lasă pe foc până se topește margarina, amestecând continuu. După ce s-a omogenizat amestecul, adaugă esențele.
Rade merele într-un bol, apoi scurge-le de zeama lăsată. Adaugă zahăr, scorțișoară și amestecă pentru a se întrepătrunde aromele.
Amestecă făina cu praful de copt și adaugă compoziția lichidă, apoi frământă până obții un aluat omogen și dens. Lasă-l la odihnit pentru aproximativ 15 minute, apoi împarte-l în două porții egale.
Întinde în strat subțire și egal fiecare porție de aluat. Așază prima foaie în tava de copt, apoi pune toată umplutura de mere. Așază deasupra cealaltă foaie de aluat și presează ușor. Unge cu puțin ulei, apoi presară fulgi de migdale pentru a obține o textură crocantă.
Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de 35-40 de minute sau până se rumenește frumos, în funcție de cuptor.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă plăcinta la răcit, apoi pudreaz-o cu zahăr.
Este foarte fragedă, gustoasă și aromată, perfectă pentru zilele de post și nu numai.
Încearcă și rețeta de Prajitura turnata cu mere sau varianta de Strudel cu mere.
Îți recomandăm și rețeta de Rulouri cu mere.
Ingrediente Plăcintă de post cu mere - Gustoasă, fragedă și aromată
Ingrediente Plăcintă de post cu mere - Gustoasă, fragedă și aromată
Aluat:
150 ml lapte vegetal
100 g zahăr
100 g margarină (ulei sau unt de cocos)
450 g făină de grâu
10 g praf de copt
un praf de sare
esență vanilie și portocale
Umplutură:
1 kg mere
75 g zahăr (sau după gust)
1 linguriță scorțișoară
fulgi de migdale pentru finisat
zahăr pudră