Placinta dobrogeana

Reteta culinara Placinta dobrogeana din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Placinta dobrogeana

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta dobrogeana

 

Placinta Dobrogea este una dintre acele placinte foarte usor de facut! Fie că alegi să pui brânză sărată, brânză dulce, mărar, iese un răsfăț! Familia mea tot taie o bucată și tava se golește imediat! Cearşafurile le puteţi pregăti chiar acasă, dar eu, cele subţiri, le cumpăr mereu, recunosc! Vino repede la o bucată de plăcintă fierbinte!!!

400 gr foi de plăcintă proaspătă 400 gr branza de vaci Cutie de oaie 400 gr 4 linguri smantana 4 oua sare piper 1 link mărar verde 70 gr unt 3 oua + 6 linguri smantana Topiți untul pe baie de aburi. Intr-un castron puneti branza de vaci si cascavalul pe razatoarea mare. Se adauga smantana, ouale si se amesteca bine. Se presară cu sare și piper. Tăiați mărunt mararul verde și încorporați-l în brânză. Împărțiți umplutura în 3, uniform. Desfaceți foile de plăcintă. Asezati o foaie pe masa de lucru, ungeti-o cu putin unt topit. Asezati o alta foaie, si ungeti cu unt, folie, ungeti cu unt si folie. Asezati un capat al umpluturii pe un capat, pe lungime, rulati pana obtineti o rulada. Faceți același lucru cu celelalte două rulouri. Tapetați cu hârtie de copt, de preferință de dimensiunea rulourilor. Așezați-le în tavă, una lângă alta. Batem cele 3 oua, adaugam smantana, putina sare si amestecam bine. Se toarnă amestecul peste plăcintă. Dacă tava este mai mare decât rulourile, riscați să se scurgă din acest amestec. Dar poți folosi și o tavă rotundă pentru a pune rulourile în formă de melc. Se da la cuptorul incins, la 180 de grade, pentru aproximativ 35-40 de minute, pana se rumeneste. Se scoate cand este gata, se lasa sa se raceasca, se taie si se serveste. Poftă bună! 

Ingrediente Placinta dobrogeana

400 gr foi de placinta proaspete

400 gr branza de vaci

400 gr cas de oaie

4 linguri cu varf smantana

4 oua

sare

piper

1 legatura marar verde

70 gr unt

3 oua + 6 linguri smantana

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ