Placinta floare cu carne, reteta aromata si super gustoasa

Placinta floare cu carne, reteta aromata si super gustoasa - Cum se prepara Placinta floare cu carne, reteta aromata si super gustoasa: Aluat: Punem f

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta floare cu carne, reteta aromata si super gustoasa

 

Placinta floare cu carne, reteta aromata si super gustoasa E o modalitate tare faina de asamblare, iar rezultatul final merita toata atentia, mai ales daca aveti o masa festiva sau niste prieteni invitati la masa. Astazi va voi arata varianta cu carne, o varianta ce poate fi servita calda ca fel principal sau rece ca aperitiv

Ingrediente pentru Placinta floare cu carne, reteta aromata si super gustoasa:

Pentru aluat: 200 ml lapte 50 ml apa 2 linguri ulei 1 lingurita zahar 1 lingurita sare 7 g drojdie uscata ~500 g faina Pentru umplutura: ~300 g piept de curcan cateva ciuperci champignon brune 1 ceapa 400 ml suc de rosii (facut de mine, ca sa ma laud 😀 ) 1 capatana usturoi 2-3 linguri parmezan ras sare si piper patrunjel si busuioc Pentru finisat: 1 galbenus 2-3 linguri lapte seminte de in si susan

Cum se prepara Placinta floare cu carne, reteta aromata si super gustoasa:

Aluat:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si apa, apoi turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este moale si lipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se poate prepara si la masina de paine.

Umplutura:

Ceapa tocata marunt o calim in cateva linguri de ulei. Cand s-a inmuiat adaugam sucul de rosii si lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba. Adaugam apoi pieptul de curcan si ciupercile tocate si amestecam pana carnea se albeste si se desface. Lasam sa fiarba la foc domol pana scade toata zeama din tigaie. Saram si piperam dupa gust, adaugam usturoiul pisat si verdeata tocata. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca.

Daca vreti o compozitie mai „legata” ceea ce este si indicat puteti adauga un ou in compozitia racita

Aluatul crescut il rasturnam pe masa usor infainata si il impartim in 2 parti ce le vom intinde cu sucitorul in foi de cca 0.5 cm grosime. Punem una din foi in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Repartizam umplutura pe toata suprafata aluatului, presaram cu parmezan, apoi acoperim cu cea de-a doua parte de aluat si presam bine marginile.

Aici ar fi trebuit ca umplutura sa fie repartizata doar pe mijlocul si pe marginea aluatului. Eu am ales varianta cea mai usoara :))

Cu ajutorul unui bol trasam mijlocul placintei, apoi cu un cutit bine ascutit taiem aluatul in raze, incepand de la cercul din mijloc. Luam apoi fiecare raza in parte si o rasucim, de atatea ori de cate ne permite aluatul si umplutura.

Ungem placinta cu galbenusul desfacut in cateva linguri de lapte si presaram cu seminte de in si susan. Lasam tava la loc caldut, pana aluatul creste putin. Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca o ora, pana placinta se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste calda cu sos de usturoi cu iaurt sau rece ca aperitiv.

Pofta buna! 😉

De foarte mare efect este si reteta de Placinta floare cu branza si marar  iar umplutura cu mac este senzationala, Placinta floare cu mac

Va recomandam si reteta de Coronita cu spanac si cas

 

 

Ingrediente Placinta floare cu carne, reteta aromata si super gustoasa

Pentru aluat:

200 ml lapte

50 ml apa

2 linguri ulei

1 lingurita zahar

1 lingurita sare

7 g drojdie uscata

~500 g faina

Pentru umplutura:

~300 g piept de curcan

cateva ciuperci champignon brune

1 ceapa

400 ml suc de rosii (facut de mine, ca sa ma laud 😀 )

1 capatana usturoi

2-3 linguri parmezan ras

sare si piper

patrunjel si busuioc

Pentru finisat:

1 galbenus

2-3 linguri lapte

seminte de in si susan

Categorii