Placinta floare cu spanac si branza

Reteta culinara Placinta floare cu spanac si branza din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Placinta floare cu spanac si branza

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta floare cu spanac si branza

 

Aveam poftă de o plăcintă cu spanac și m-am gândit că ar fi păcat să irosesc o parte din aluat și să-l decupez în formă rotundă. Am lăsat aluatul așa cum era și l-am copt în tava cuptorului. Vă invit să o încercați și voi deoarece este delicioasă și se face foarte ușor.

2 buc. aluat foietaj -pentru umplutură: 120 g spanac congelat 450 g brânză de vaci 50 g cașcaval 30g parmezan 3 ouă mici 2 căței de usturoi sare piper pentru uns: 1 ou susan alb

Se lasă aluatul să se decongeleze la temperatura camerei. Între timp, se mixează brânza cu ouăle si spanacul decongelat și scurs bine de apă. Se adaugă sare si piper după gust. Se adaugăcașcavalul și parmezanul date pe răzătoare, și se omogenizează compoziția. Se transferă aluatul în tava mare de cuptor, pe o foaie de copt. Se pune crema de brânză cu spanac peste aluat, se întinde pe toată foaia și se nivelează.Se așază deasupra a doua foaie de aluat și se pune un pahar (ușor) în mijlocul foii și se taie foaia întâi în 4 părți, apoi fiecare sfert în jumătate, iar fiecare felie se va tăia din nou în jumătate. Vor rezulta 16 petale. Se răsucesc toate fâșiile.  Se bate oul și se ungă plăcinta apoi se presară susanul. Se introduce plăcinta în cuptorul preîncălzit, la 220 de grade C și cu ventilația pornită, apoi se dă temperatura la 200 de grade C și se lasă să se coacă pentru aproximativ 20-25 de minute, apoi se dă temperatura la 180 de grade C, se întoarce plăcinta și se mai lasă să se coacă 10-12 minute până când se rumenște frumos.

Ingrediente Placinta floare cu spanac si branza

-pentru umplutură:

120 g spanac congelat

450 g brânză de vaci

50 g cașcaval

30g parmezan

3 ouă mici

2 căței de usturoi

sare

piper

pentru uns:

1 ou

susan alb

Categorii