Placinta impletita cu branza

Reteta culinara Placinta impletita cu branza din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Placinta impletita cu branza

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta impletita cu branza

O foaie de foietaj 300 g branza de vaci 1 sau Sare piper pătrunjel susan -pentru ornarea placintei: 1 ou de susan

Amesteca branza cu oul, apoi adauga patrunjelul tocat marunt, sare si piper si amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

După ce aluatul s-a dezghețat complet, întindeți foaia de aluat și neteziți-o cu un sucitor. Împărțiți ochii în trei pe partea lungă și tăiați treimi în fâșii de 1,5-2 cm.

Pune brânza pe fâșia din mijloc, netăiată, și acoperă alternativ cu fâșiile de pe margine.

Transferam placinta in tava tapetata cu hartie de copt, o ungem cu ou batut si stropim cu susan si apoi dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 35-40 de minute.

Lasam placinta sa se raceasca si servim.

Ingrediente Placinta impletita cu branza

O foaie de aluat foitaj

300g brânză de vaci

1 ou

Sare

piper

pătrunjel

susan

Categorii