Placinta melc cu branza si ceapa verde

Reteta culinara Placinta melc cu branza si ceapa verde din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Placinta melc cu branza si ceapa verde

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta melc cu branza si ceapa verde

 

Aceasta placinta poate fi servita atat dimineata la micul dejun cat si seara, alaturi de un pahar cu lapte sau iaurt. E grozav de buna! "Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE
800 g faina alba 1 lgt sare 20 g drojdie proaspata 1 lgt zahar 30 ml ulei de masline 50 g unt cca 400-450 ml apa 250 g branza feta 2-3 lg iaurt 1 ou mic 3-4 fire ceapa verde 1 ou pentru uns

Se poate prepara aluatul la mixer sau, daca nu aveti, se poate framanta cu mana.

Un bolul mixerului se pune faina cernuta si se adauga sarea.

Se incalzesc 150 ml apa si se amesteca cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa se activeze. Se incalzeste usor si restul de apa. Se toarna maiaua si se porneste mixerul la viteza mica. Treptat se toarna apa calduta, alternativ cu uleiul. Cand s-au incorporat toate ingredientele se mareste viteza pentru 5 minute. La final se adauga untul la temepratura camerei si se lasa inca 2 minute. Aluatul trebuie sa fie moale, nelipicios si fin. Se lasa la loc cald, acoperit pana isi dubleaza volumul.

Branza feta se da pe razatoarea cu gauri mari, se adauga iaurtul si oul si se omogenizeaza. Ceapa verde se taie rondele si se incorporeaza in crema debranza.

Aluatul se imparte in 3 parti egale. Se intinde fiecare parte in foaie dreptunghiulara, pe masa infainata, cu o grosime de cca 0.5 cm. Se intinde pe foaie o parte din crema de branza apoi se ruleaza cat mai strans. Se asaza intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, dandu-i forma de melc. La fel se procedeaza cu restul aluatului, asezandu-se in tava in continuarea celeilalte placinte, astfel formandu-se melcul.

Se bate bine oul si se unge placinta pe deasupra.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

Ingrediente Placinta melc cu branza si ceapa verde

800 g faina alba

1 lgt sare

20 g drojdie proaspata

1 lgt zahar

30 ml ulei de masline

50 g unt

cca 400-450 ml apa

250 g branza feta

2-3 lg iaurt

1 ou mic

3-4 fire ceapa verde

1 ou pentru uns

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ