Placinta melc ( cu lingura )

Reteta culinara Placinta melc (cu lingura) din categoria Prajituri. Cum sa faci Placinta melc ( cu lingura )
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Placinta melc ( cu lingura )
Cum bantuiam eu azi prin lumea asta fascinanta a netului mi-a picat in ochi un filmulet cu o reteta de placinta cu mere, a lui Ina Niculescu ( retete video ) si m-am inspirat de acolo pentru aluat, doar ca eu l-am injumatatit.Ingredientele erau masurate cu o lingura, simplu ca pe vremea strabunicilor si bunicilor.....
INGREDIENTE
Aluat : Intr-un castron am pus ouale cu zaharul, uleiul si apa minerala si am omogenizat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat un praf de sare. Praful de copt l-am stins cu zeama d elamaie si l-am incorporat in compozitie, la final am adaugat faina in doua reprize si am framantat un aluat nu foarte tare dar care sa se poata intinde usor, in caz ca aluatul mai cere faina mai adaugati 1-2 linguri in plus, in functie de faina pe care o folositi.Am o tava rotunda si mai mare pe care am uns-o cu ulei. Am impartit aluatul in 3 parti aproximativ egale, apoi am intins fasii lungi si late cam de o palma, peste care am presarat nuca macinata, apoi am pus pe marginea fasiei de aluat mrelele calite si amestecate cu nuca macinata. Am rulat bine si apoi am rasucit sulul format si l-am asezat in tava unsa cu ulei, am procedat la fel si cu celelalte bucati de aluat, am format un melc de placinta. Cu o furculita am intepat suprafata melcului, apoi am uns cu siropul facut din apa si zahar. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 35 min sau pana a crescut frumos si a devenit rumena. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca ( bine ca sa fiu sincera eu mi-am taiat un coltisor asa fierbinte, ca asa-mi place), se portioneaza si s epoate pudra cu zahar farin dupa preferinte.
Ingrediente Placinta melc ( cu lingura )
Aluat
2 oua mici
7 linguri zahar
10 linguri ulei
10 linguri apa minerala
22 linguri faina ( pline varf) + faina pentru masa de lucru
1/2 pliculet praf de copt
zeama de la lamaie
un praf de sare
Umplutura
1 borcam de 800 g cu mere gata calite
100 g nuca macinata
nuca macinata pentru presarat peste aluat
2 linguri de zahar brun + 1 lingura apa