Placinta rulata, cu spanac si cartofi

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Placinta rulata, cu spanac si cartofi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta rulata, cu spanac si cartofi

 

În urmă cu mai mulți ani am văzut într-un supermarket o plăcintă congelată cu spanac, sub formă de învârtită. Mi-a plăcut cum arăta, dar mi-am zis că este de preferat să prepar singură acasă o astfel de plăcintă. În anii care au trecut de atunci, am tot încercat fel de fel de plăcinte cu spanac, la cuptor, sau la tigaie, de post, sau de frupt. Dintre rețetele de plăcinte cu spanac pe care le am, am făcut-o pe aceasta, pentru acest sfârșit de săptămână. Este o plăcintă aperitiv simplă și ușoară, foarte gustoasă și bună pentru această perioadă de restricții alimentare. Din ingredientele de mai jos am făcut 4 plăcinte, la cuptor.

Ingrediente Placinta rulata, cu spanac si cartofi

Pentru aluat:

500 grame de făină albă

25 grame de drojdie proaspătă

225 ml de apă caldă

1 linguriță de sare extrafină

2 lingurițe de zahăr tos

4 linguri de ulei de floarea soarelui

Pentru umplutură:

2 cartofi mari, fierți ”în coajă”

1 kg de spanac proaspăt

2 cepe

4-5 căței de usturoi

4-5 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit

200 ml de apă

sare, piper

1 linguriță de chimen măcinat (opțional)

Pentru decor:

2-3 linguri de ulei

semințe de chimen

Categorii