Placinta taraneasca cu mere

Reteta culinara Placinta taraneasca cu mere din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Placinta taraneasca cu mere

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinta taraneasca cu mere

 

Cand ai ingrediente de la tara, cum ar fi untura, iaurt, oua, mere, pui si faci o placinta grozava care se topeste in gura. Nu mai spun ca am stat doar pe langa tava pana s-a terminat placinta si tot imi taiam cate o bucatica! Iese mult, mult prea buna!

Pentru aluat: 150 gr untura 2 oua 140 gr iaurt 5 linguri zahar brut 1 lingurita drojdie uscata 500-550 gr faina 2 lingurite vanilie Pentru umplutura de mere: 2 kg mere 1 cub de unt 2 linguri zahar brut 1 lingurita scortisoara macinata 2 linguri pesmet zahar pudra Incepeti cu pregatirea umpluturii, pentru a avea timp sa se raceasca.  O puteti face cu o zi inainte si o tineti la rece. Merele spalate, le curatati de coaja, le dati pe razatoarea mare. Intr-o cratita puneti untul, merele si zaharul. Amestecati, le lasati pe foc, pana se retrage tot lichidul. La final adaugati scortisoara macinata, amestecati si trageti tigaia de pe foc. Lasati sa se raceasca. Aluatul: Puneti intr-un bol untura, ouale, zaharul brut si le mixati. Adaugati iaurtul, amestecati. Cerneti faina, puneti jumatate in bol. Adaugati si drojdia si incepeti sa framantati. Puneti vanilia, un praf de sare, apoi adaugati faina treptat, pana obtineti un aluat omogen si nelipicios. Il acoperiti, il lasati 30 de minute la odihnit. Il rasturnati pe masa de lucru, il impartiti in doua bucati egale. Pe o hartie de copt, asezati prima bucata de aluat, intindeti o foaie, pentru o tava de 24/37 cm. O asezati cu tot cu hartie in tava, o intepati cu furculita, presarati pesmetul. Puneti umplutura de mere si o nivelati. Intindeti si a doua bucata de aluat intr-o foaie, o asezati deasupra. Apasati usor cu degetele, o intepati cu furculita din loc in loc. Introduceti placinta in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 40 de minute. Dupa acest timp, o scoateti din cuptor, o lasati sa se raceaca.  O pudrati cu zahar, o portionati si serviti! Pofta buna!

Ingrediente Placinta taraneasca cu mere

Pentru aluat: 150 gr untura 2 oua 140 gr iaurt 5 linguri zahar brut 1 lingurita drojdie uscata 500-550 gr faina 2 lingurite vanilie Pentru umplutura de mere: 2 kg mere 1 cub de unt 2 linguri zahar brut 1 lingurita scortisoara macinata 2 linguri pesmet zahar pudra

150 gr untura

2 oua

140 gr iaurt

5 linguri zahar brut

1 lingurita drojdie uscata

500-550 gr faina

2 lingurite vanilie

2 kg mere

1 cub de unt

2 linguri zahar brut

1 lingurita scortisoara macinata

2 linguri pesmet

zahar pudra

Categorii