Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase - Cum se prepara aceste Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

 

Am făcut în urmă cu două zile niște plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, plăcinte la care mă gândeam de mult. N-au ieșit decât 8 bucăți, din care am dăruit 4, dar fiind suficient de consistente și de mari, ne-am săturat toți, după pofta inimii. Pentru aceste Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase, sunt necesare ingredientele următoare: făină, drojdie, cartofi, unt, brânză de burduf.

Ingrediente Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

Ingrediente Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

Pentru aluat:

550 grame de făină albă

15 grame de drojdie proaspătă

1-2 lingurițe de zahăr tos

1 praf de sare extrafină

1-2 linguri de ulei de floarea soarelui

250 ml de apă caldă

Pentru umplutură:

3-4 cartofi albi

50 grame de unt

100-150 grame de brânză de burduf

Pentru prăjit:

ulei de floarea soarelui

Categorii