Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase - Cum se prepara aceste Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase
Am făcut în urmă cu două zile niște plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, plăcinte la care mă gândeam de mult. N-au ieșit decât 8 bucăți, din care am dăruit 4, dar fiind suficient de consistente și de mari, ne-am săturat toți, după pofta inimii. Pentru aceste Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase, sunt necesare ingredientele următoare: făină, drojdie, cartofi, unt, brânză de burduf.
Ingrediente Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase
Ingrediente Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase
Pentru aluat:
550 grame de făină albă
15 grame de drojdie proaspătă
1-2 lingurițe de zahăr tos
1 praf de sare extrafină
1-2 linguri de ulei de floarea soarelui
250 ml de apă caldă
Pentru umplutură:
3-4 cartofi albi
50 grame de unt
100-150 grame de brânză de burduf
Pentru prăjit:
ulei de floarea soarelui