Placinte cu cartofi, la tigaie

Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Placinte cu cartofi, la tigaie

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinte cu cartofi, la tigaie

 

De obicei făceam astfel de plăcinte cu brânză sărată, telemea, sau de burduf, (deși se pot face, foarte bine și cu brânză dulce) dar acum fiind post le-am făcut cu cartofi, o umplutură pe care o folosesc și la colțunașii de post. Au ieșit atât de bune și de îmbietoare, încât s-au terminat imediat... Din ingredientele de mai jos am făcut 8 plăcinte.

Ingrediente Placinte cu cartofi, la tigaie

Pentru aluat:

500 grame de făină albă

20 grame de drojdie proaspătă

1 linguriță de sare

1-2 lingurițe de zahăr

1-2 linguri de ulei de floarea soarelui

apă

ulei pentru prăjit plăcintele

Pentru umplutură:

8 cartofi galbeni, medii

2 cepe mici

ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa

sare

piper

Categorii