Placinte cu cartofi, la tigaie
Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Placinte cu cartofi, la tigaie
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Placinte cu cartofi, la tigaie
De obicei făceam astfel de plăcinte cu brânză sărată, telemea, sau de burduf, (deși se pot face, foarte bine și cu brânză dulce) dar acum fiind post le-am făcut cu cartofi, o umplutură pe care o folosesc și la colțunașii de post. Au ieșit atât de bune și de îmbietoare, încât s-au terminat imediat... Din ingredientele de mai jos am făcut 8 plăcinte.
Ingrediente Placinte cu cartofi, la tigaie
Pentru aluat:
500 grame de făină albă
20 grame de drojdie proaspătă
1 linguriță de sare
1-2 lingurițe de zahăr
1-2 linguri de ulei de floarea soarelui
apă
ulei pentru prăjit plăcintele
Pentru umplutură:
8 cartofi galbeni, medii
2 cepe mici
ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa
sare
piper